Omega-3 bom: kabeljauw met groenten
- Diner
-
1 persoon
- 12g koolhydraten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de groenten in stukjes.
- Doe een beetje olie in een koekenpan en bak hier kort de groenten in.
- Neem een ovenschaal en vet in met een klein beetje olie.
- Verdeel de groenten over de bodem.
- Besprenkel de kabeljauw met het citroensap en breng op smaak met zout en peper.
- Leg de kabeljauw op de groenten.
- Besprenkel met een klein beetje olijfolie.
- Doe de ovenschaal 20 minuten in de oven.
Voedingswaarden
Tips
Is kabeljauw gezond?
Ken jij kabeljauw vooral van die vette portie kibbeling met knoflook? Kabeljauw is veel meer dan dat! Deze gezonde vissoort zit bomvol omega-3 en wordt al eeuwenlang gegeten. Of dit nu vers is, gerookt, gedroogd of gefrituurd.
Naast omega-3 zit kabeljauw ook vol met vitamine A, B en D en mineralen. Hiermee is het goed voor onze botten, het zenuwstelsel en ons hart. Let wel op de bereidingswijze want gefrituurde kabeljauw is al een stuk minder gezond dan verse.
Recept voor kabeljauw met groenten
Wij hebben ervoor gekozen om in dit recept kabeljauw op een bedje van groenten te stomen. De keuze voor deze groenten is uiteraard aan jou. Houd je niet zo van paprika, prei en champignons? Kies dan voor tomaat, wortel of courgette. Je kan vrijwel alle soorten groenten combineren met dit vette stukje vis. Probeer en varieer!

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)
Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!
-
99.000+
Vrouwen gingen je voor
-
150
Koolhydraatarme Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslankgarantie (geld terug)
Rate dit recept
Dit vinden andere gebruikers van dit recept
Nee dat hoeft niet, ik begrijp het Amerikaans ook , maar er staan voor Nederlandse begrippen nogal onbelangrijke gegevens in