Buikvet verbranden? 19 bewezen effectieve tips!

Buikvet verbranden is moeilijk. We hebben allemaal wel eens last van een buikje. En dat is ook helemaal niet erg! Maar als je iets tegen jouw buikje wil doen, neem dan snel onze 19 effectieve tips tegen buikvet door.

  1. Leestijd 11 min
  2. 13 08 2021
Deel dit bericht
19 Effectieve Tips voor Buikvet Verbranden

Grote kans dat buikvet verbanden een van de grootste obstakels voor jezelf is. Logisch, want het rondje vet om je middel springt snel in het oog en is lastig te bestrijden. Maar gelukkig hebben wij 19 effectieve tips op een rijtje gezet, waarmee je aan de slag kunt!

Buikvet verbranden: dit moet je weten

Allereerst willen we benadrukken dat een beetje vet hartstikke gezond is. Mensen met nul vet zullen niet overleven, en extreem lage vetpercentages zijn ook hartstikke ongezond. Wees dus vooral ook niet té kritisch op jezelf.

En daarnaast is het cruciaal om te weten dat je buikvet niet gericht kunt verbranden, dat bepaalt je lichaam helaas zelf! Dus specifiek buikvet verbranden is altijd een beetje duimen.

Maar dat neemt niet weg dat je wel actie kunt ondernemen tegen buikvet. Zo helpt het natuurlijk als je jouw buikspieren traint, zodat je buik er wat strakker uit komt te zien. In deze blog geven we je daarom 19 effectieve tips die je kunnen helpen om hardnekkig buikvet te verliezen. Laten we snel beginnen.

Buikvet Verbranden: handige tips

Buikvet verbranden is makkelijk gezegd dan gedaan. Neem daarom de tips hieronder door, doe er je voordeel mee en zeg vaarwel tegen overtollige kilo’s (en buikvet!).

1. Geef stress geen kans

Stress zorgt voor een toename van het stresshormoon cortisol. En cortisol stimuleert de opslag van vet, ook rondom je buik. Bij chronische stress blijft je lichaam vet opslaan, en daarmee is de kans op een randje rond je middel dus groter als je in stresstoestand verkeert.

2. Let op tekorten

Een gezond lichaam is cruciaal in de ‘strijd’ tegen buikvet. Sport je veel, eet je veganistisch of eet je niet zo gevarieerd? Dan kan het zijn dat je tekorten oploopt. Bijvoorbeeld van magnesium, B12 of andere vitaminen en mineralen. Om dit te checken zou je bloed kunnen laten prikken. Probeer zo nodig om dit aan te vullen met supplementen (waarover later), want een lichaam in balans is van groot belang om vet te verbranden!

3. Buikvet verbranden: eet meer vezels

Vezels geven je een vol gevoel en zorgen en zijn belangrijk voor je metabolisme. Probeer daarom ongeveer 30 tot 40 gram vezels per dag te eten. Zo zorg je ervoor dat je langer ‘vol’ blijft, en geen hongerklop krijgt, of uit trek overstapt op snackgedrag. Lees hier hoe je gemakkelijk véél meer vezels binnenkrijgt!

4. Eet koolhydraten met een lage Glycemische Index (G.I.)

Voedingsproducten met een hoge glycemische index zorgen voor pieken in je bloedsuikerspiegel. Dit is de welbekende sugar rush, waarna je snel wéér honger krijgt. Ga daarom voor producten met een lage glycemische index. Deze koolhydraten worden namelijk gelijkmatig verteerd door je darmen, en als glucose in je bloed worden opgenomen.

5. Vergeet eiwitten niet

Eiwitten geven je, net als vezels, een voller gevoel. Daarnaast zijn ze cruciaal in de opbouw en het onderhouden van spieren. En meer spiermassa betekent… een hogere verbranding, dus minder buikvet! Verlies eiwitten daarom niet uit het oog en probeer er genoeg van binnen te krijgen.

Als vuistregel kun je gaan voor ongeveer 1 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht per dag. Weeg je 80 kg? Dan zou zo’n 80 gram eiwit dus goed zijn. Inspiratie nodig? Hier vind 10 eiwitrijke bronnen.

6. Ontgift van toxische stoffen

Toxische stoffen zijn gevaarlijk voor je gezondheid. Denk hierbij aan alcohol, rook of andere onnatuurlijke vergiftigende zaken. Ze zijn niet lichaamseigen, en daarom is het beter als je deze vermijdt. Zo leidt alcohol tot de afbraak van je spieren en tot snackgedrag: niet ideaal als je jouw buikvet probeert te verliezen. Check hier alles wat je over toxische stoffen en afvallen moet weten!

7. Let op je slaap

Allereerst leidt een goed nachtrust tot minder stress, en dus minder cortisol – het hormoon dat vet opslaat in tijden van stress. Daarnaast verbrandt lichaam vet gedurende je slaap en krijg je niks binnen qua calorieën. En alsof dat nog niet genoeg argumenten zijn: als je moe bent is de kans groter dat je overgaat op snackgedrag. Een goede nachtrust is dus cruciaal als je af wilt van je buikvet.

8. Denk eens aan supplementen

Zoals we al zeiden kunnen supplementen je helpen om je lichaam in balans te krijgen, en houden. Maar heb je ook wel eens gedacht aan supplementen die je helpen om spierkracht op te bouwen? Want meer spiermassa betekent een hogere verbranding, en dus minder kans op buikvet!

Mocht je aan krachttraining willen (gaan) doen, let dan vooral op je inname van voldoende magnesium, zink en vitamine d3. Al kan een multi-vitaminepil ook geen kwaad!

9. Buikvet verbranden? Gun jezelf de tijd

Een routine creëren kost volgens onderzoek gemiddeld zo’n 66 dagen. Buikvet verbranden gaat ook niet over één nacht ijs. Als je de juiste maatregelen neemt om buikvet te verbranden, geef je lichaam dan de tijd voor een goed en zichtbaar resultaat. (bron)

Vaak wordt eerst het onderhuidse, viscerale vet verbrand, en pas daarna ga je het pas echt zien. Buikvet verbranden is een kwestie van de lange adem, gun jezelf dus de tijd.

10. Eet minder verzadigde vetten

Verzadigde vetten wil je in beperkte mate binnenkrijgen. Denk hierbij aan dierlijke vetten uit bijvoorbeeld vlees en zuivel. Ook in kokosvet en palmolie zitten verzadigde vetten. Het eten van veel verzadigde vetten verhoogt de kans op je cholesterolgehalte in het bloed. En daarmee is de kans op hart- en vaatziekten groter.

Onverzadigde vetten daarentegen, zoals die uit avocado’s, heeft je lichaam gewoon nodig.

11. Laat slechte koolhydraten achterwege

Zoals we al zeiden kun je koolhydraten met een hoge glycemische index beter links laten liggen. Het is beter als je deze links laat liggen, want sommige snelle koolhydraten zorgen voor pieken in je bloedsuikerspiegel. Heb je wel eens aan een koolhydraatarm dieet gedacht om af te komen van je buikvet? Lees dan snel hier hoe je dat doet!

12. Mediteer dagelijks

Vind je het moeilijk om te ontstressen? Probeer dan eens te mediteren! Meditatie kan helpen om je chronische stresslevels te beperken. Neem elke dag een kwartiertje tot half uurtje de tijd. Klap je laptop dicht, zet je telefoon op vliegtuigstand en maak je hoofd leeg. Moeilijk? Er bestaan ook app’s om te mediteren, ideaal voor als je bijvoorbeeld in slaap wilt vallen.

13. Buikvet verbranden = Stoppen met roken

Punt!

14. Gebruik biologische producten

Bij biologische producten worden gebruiken geen kleur-, geur-, en smaakstoffen gebruikt bij de verwerking hiervan.  Wat heeft dit te maken met je buikvet? Er bestaat niet direct een verband, maar wel indirect. Het draait namelijk allemaal om de balans in je lichaam, zoals we al eerder uitlegden. Als je lichaam in optimale staat verkeert, voel je je beter, sport je sneller, eet je gezonder en verbrand je makkelijker vet – en dus ook buikvet!

15. En natuurlijke producten

Ook wel bekend als ‘whole foods’. Je eet producten in ‘hun geheel’. Dus geen pakjes, zakjes en voorverpakte maaltijden. Je laat bewerkte producten (zoveel mogelijk) links liggen, en verlegt je aandacht naar verse groenten, fruit, peulvruchten etc. Eigenlijk alles dat niet bewerkt is!

16. Vermijd een streng dieet

Als het op diëten aankomt is een gulden middenweg cruciaal. Crashdieten houd je meestal niet vol, wat leidt tot het beruchte jojo-effect. En waarom zou je aan iets beginnen wat je op de lange termijn toch niet vol kunt houden? Neem kleine stapjes, voorkom het jojo-effect en denk aan het grote plaatje: niet in één week vele kilo’s kwijtraken, maar over de maanden (of jaren) permanent gewicht verliezen – waaronder je buikvet!

Afvallen op een gezonde (niet strenge) manier? Check hier al onze diëten!

17. Beperk alcohol (= buikvet verbranden!)

Alcohol is de oorzaak van de beruchte bierbuik, die veelal bij mannen op leeftijd tevoorschijn komt. Niet gek, want alcohol is op meerdere manieren slecht voor je buik. Het breekt spieren af, is ongezond en leidt tot snackgedrag. Probeer daarom maximaal 7 glazen per week te drinken, en dat is minder dan je denkt!

18. Zorg voor de juiste training

Om af te vallen denken veel mensen als eerste aan cardio. Onterecht! Je wil je basaalmetabolisme (vet verbranding in rust toestand) verhogen en daarom moet je spieren kweken. Focus daarom op krachttraining, in plaats van cardio. Juist door meer spieren te kweken, zal je lichaam meer vet verbranden – en dus ook buikvet!

19. Buikvet verbranden? Let op je koolhydraten

Het vermijden van koolhydraten helpt veel mensen om af te vallen. Natuurlijk moet je hierbij wel de juiste expertise in huis halen – ons dus! Op basis van onze ervaringen, blijkt dat veel mensen de volgende zaken ervaren als ze koolhydraatarm diëten:

  • Ervaren meer energie.
  • Vallen tot 2 kg af per week.
  • Zonder verplicht te sporten.
  • En zonder honger te lijden.

Bestel hier jouw eigen Koolhydraatarm 50 dagen Programma, en begin met afvallen!

Wat zijn jouw ervaringen met buikvet verbranden? Laat je horen in de comments.

Beoordeel dit artikel!

Slecht artikel Super artikel
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

1 reacties

Dit vinden andere gebruikers van dit artikel
  • Elzeline van Veen

    Welke supplementen zou ik kunnen gebruiken voor een snellere buikvet verbranding?

Geef een antwoord