Janny: “Ik ben enorm verrast dat ik de eerste week al 2 kg kwijt was!”

  1. Leestijd 8 min
  2. 21 03 2024
Deel dit bericht
voor en na foto vrouw 2 kilo per week afvallen

2 kilo per week afvallen? Wil je weten hoe Janny hierin gemakkelijk slaagde? Vandaag wil ik jullie voorstellen aan een bijzonder lieve vrouw die haar afslankreis heeft gemaakt met behulp van de Ma Methode.

Janny, een actieve 82-jarige uit Hattem, deelt haar ervaringen en inzichten over hoe ze gemakkelijk haar streefgewicht behaalde en haar gezondheid verbeterde. Laat je inspireren door haar verhaal en ontdek hoe ook jij jouw doelen kunt bereiken!

Wie is Janny?

Janny vertelt erg open, enthousiast en vriendelijk. Daarom geef ik direct het woord aan Janny zelf. 

“Ik woon in Hattem en ben 82 jaar. Ik geef nog les aan hobbyisten in het modevak en was docent in het modevakonderwijs. Ben verder sociaal actief en vind het belangrijk er goed uit te zien, wat je leeftijd ook is! Vandaar dat ik meedoe aan makkelijk afvallen en daar vrij fanatiek in ben. En het resultaat verbaasde mij in hoge mate, gezien meerdere mislukte pogingen op dat gebied.”

De invloed van de Ma Methode

Janny had al een tijdje het Koolhydraat 50 dagen Programma liggen, maar ze had het nog niet gevolgd.

Ze vond het lastig omdat ze gewend was zelf te bepalen wat ze at (het ‘baas in eigen buik’ gevoel). Omdat ze alleen woonde, vond ze het moeilijk om de juiste hoeveelheden boodschappen te doen. Toch besloot ze andere programma’s en boeken met diverse recepten en ovenschotels te proberen. Vooral de weekmenu’s gaven voor haar de doorslag. Janny vond in de Ma Methode niet alleen een manier om af te vallen, maar ook om gezonder te leven.

De invloed die het op mij had was cruciaal; ik begon anders te koken, het was wel meer werk en moest anders boodschappen leren doen, maar ik at veel lekkerder en ook genoeg.

Hoe voelt Janny zich nu?

“Ik voel me goed, ik tevreden ben over mijn figuur en daar geniet ik van!”.

Hierdoor voelt ze zich tevreden over haar figuur en geniet ze van haar resultaten. Ma’s fan is blij met haar gezondheid. Naast haar gezonde eetpatroon kiest ze voor een aanvulling is de vorm van een supplement voor gezond haar.

Twijfels bij het begin

Janny had geen twijfels over de Ma Methode. Ze gelooft dat je geen twijfels kan hebben wanneer je iets nog niet hebt geprobeerd, en deze keer pakte het goed uit voor haar. Nu is ze van mening dat bijna niemand meer dik hoeft te zijn, tenzij het door een ziekte komt. Ze deelt graag haar ervaring en advies met anderen om te helpen, maar heeft gemerkt dat je dit niet altijd bij iedereen kunt doen. Niet iedereen gelooft in de mogelijkheden van 2 kilo per week afvallen en heeft de vastberadenheid om door te zetten.

Reden om aan de slag te gaan met de Ma Methode

Janny voelde zich steeds minder comfortabel met haar gewicht en op een ochtend realiseerde ze zich dat ze 6 kg meer woog dan haar streefgewicht. Dat was het moment waarop ze zich realiseerde dat er iets moest veranderen en wist dat het tijd was om actie te ondernemen. Daarom besloot ze om de Ma Methode een kans te geven.

Resultaten en behaalde doelen

Ik ben nu bijna 9 kilo afgevallen.

Ondanks dat anderen haar vertelden dat ze niet te dik was, voelde Janny zich zelfverzekerder naarmate ze haar doelen behaalde met de Ma Methode. Naarmate ze telkens een stapje dichterbij haar streefgewicht kwam, merkte ze dat haar zelfbeeld positiever werd.

Ze voelde zich mooier dan ooit tevoren, een gevoel dat ze misschien niet had verwacht op haar leeftijd. Haar huisarts merkte zelfs op dat haar gewicht iets te licht was, maar Janny was tevreden met haar bereikte resultaten en wilde wat speling hebben om haar gezonde levensstijl te behouden.

Ervaringen tijdens het volgen van het programma

Ik ben enorm verrast dat ik de eerste week al 2 kg kwijt was, dat had ik niet verwacht.

Tijdens het volgen van het programma merkte Janny dat haar eetgewoonten begonnen te veranderen. Ze is nooit een echte snoeper geweest, maar geniet wel altijd van etentjes. Toch merkte ze dat ze bijna geen trek meer had tussendoor en de tussendoortjes vrijwel links liet liggen. Het bereiden van de recepten vergde wel wat aanpassing, vooral als het ging om het afmeten van de juiste hoeveelheden voor één persoon en het zoeken naar ingrediënten.

Heb al veel schotels gemaakt en alles is even lekker. Ik kan genoeg eten en let totaal niet op de calorieën.

De spinaziepannenkoeken, preiovenschotel met gerookte kip, nasi goreng, pizza, bonenschotel en gevulde paprika’s zijn een groot succes. Janny moest wennen aan het idee dat ze meer eieren en voedingsmiddelen met meer vet mag eten, aangezien dit indruiste tegen haar eerdere gewoonten van het vermijden van vet.

Uitdagingen en overwinningen

Het is echter niet altijd makkelijk voor Janny, vooral als het gaat om haar koffiemomenten zonder de gebruikelijke plak cake of bonbon. Ook mist ze haar dagelijkse wijntje voor het eten. Toch drinkt ze het af en toe, maar dan wel uit een borrelglaasje.

Janny heeft momenten gehad waarop het lastig was, vooral tijdens sociale gelegenheden en als troosteter. Maar door vast te houden aan haar doelen en te beseffen dat ‘op is op’, wist ze deze uitdagingen te overwinnen.

Tips van Janny

Voor iedereen die wil beginnen met afvallen, adviseert Janny om gewoon te beginnen en het programma een kans te geven, zelfs als het maar voor een korte periode is.

Een tip is, gewoon proberen al is het maar voor 1 of 2 weken!

Het vervolg van Janny’s reis

Janny blijft gemotiveerd om slank te blijven en staat open voor nieuwe mogelijkheden die haar kunnen helpen haar doelen te behouden.

Ik heb het nieuwe boek vanmiddag gekocht omdat ik blijvend slank wil blijven.

2 kilo per week afvallen

Laat Janny’s inspirerende verhaal een motivatie zijn om je eigen doelen na te streven, ongeacht je leeftijd of situatie. We begrijpen dat de stap naar afvallen soms ontmoedigend kan lijken. Misschien voel je je niet comfortabel in je eigen lichaam, worstel je met je zelfbeeld of maak je je zorgen over je gezondheid. Maar vergeet niet dat het nooit te laat is om een verandering in gang te zetten.

Stel je eens voor hoe het zou voelen om je zelfverzekerd en energiek te voelen, om volop te kunnen genieten van het leven zonder belemmerd te worden door extra gewicht. Het is mogelijk, jij kan dit ook! 

Dus waar wacht je nog op? Neem hier de eerste stap naar een gezonder leven. Je verdient het om je beste zelf te zijn en wij staan klaar om je te begeleiden op deze reis. Probeer de Ma Methode vandaag nog en ontdek hoe ook jij gemakkelijk kunt afvallen en je welzijn kunt verbeteren!

Beoordeel dit artikel!

Slecht artikel Super artikel
Kim Findhammer

Vanuit mijn visie als diëtist schrijf ik de artikelen en stukjes bij de recepten. Mijn uitgangspunt is zoveel mogelijk mensen motiveren en helpen een gezond en gelukkig leven te leiden. Ik wil dat mensen zich begrepen voelen en weten dat zij bij MA terecht kunnen.

*NIEUW* koolhydraatarm programma

Geef een reactie