Deze Midden-Oosterse gevulde aubergine met feta uit de oven is een smakelijke knaller. Met deze kruidenmix kun je het zelf in Ottolenghi stijl maken.
Verwarm de oven voor op 180° C.
Schil met een dunschiller repen schil van de aubergine af (van top tot staart), zodat er een zebra-achtig patroon ontstaat. Prik de aubergine rondom met een scherp mesje.
Meng het zout met 750 ml kokend water. Leg de aubergines 30 minuten in het water, waarna je het water kan kan afgieten en de aubergines laat drogen.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt en de ui in ongeveer 8 minuten goudbruin. Voeg de knoflook en chilli vlokken toe en roer om. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Voeg de tomaten uit blik toe. Laat het een paar minuten zacht pruttelen en zet het dan aan de kant om af te laten koelen.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine aan alle kanten lichtbruin (ongeveer 5 minuten).
Snijdt aan de bovenkant van de aubergine een spleet en gebruik een lepel om binnenin de inhoud enigszins weg te duwen, zodat er wat ruimte ontstaat voor de vulling. De vulling kun je eventueel aanduwen met een lepel. Plaats de aubergine in een ovenvaste schaal.
Mix de tomatenpuree met 100 ml kokend water en giet dat in de ovenschaal om de aubergine heen (er niet overheen).
Bedek met zilverfolie en bak het geheel 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal vervolgens het zilverfolie van de schaal en bak nog 25 minuten, of tot het bruin is gebakken en de aubergine zacht is.
Strooi voor het serveren de feta en de peterselie over de aubergine heen.
Gevulde aubergine met feta, Ottolenghi stijl , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl