Ma’s tip: Waarom ik altijd een glas water drink voor het eten

 1. Leestijd 2 min
 2. 23 09 2019
Deel dit bericht
Helpt water bij afvallen

Water komt bij iedereen uit de kraan. Je hoeft er dus niet extra voor naar de winkel. Dit is de goedkoopste tip als je gewicht wilt verliezen: Drink 30minuten voor iedere maaltijd 1 glas water. En om het lekkerder te maken, kun je ook gebruik maken van dit recept voor het maken van gezond fruitwater.

Water drinken en afvallen

Ieder mens bestaat voor het grootste deel uit water. Ongeveer 70% van je lichaam is water. Je hebt dagelijks voldoende water nodig, anders kun je niet goed functioneren. En dan stagneert ook de vetverbranding.

Water heeft veel functies:

 • Het fungeert als vervoermiddel om voedingsstoffen uit het eten te transporteren naar de lichaamscellen.
 • Water regelt de temperatuur van je lichaam.
 • Water speelt een grote rol bij de spijsvertering.
 • Door een glas water te drinken vóórdat je aan de maaltijd begint, heb je een voller gevoel waardoor je minder eet.

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die tijdens een dieet vóór elke maaltijd tenminste 500 ml water drinken, 2 kilo meer afvallen.

Onze ervaring is dat je het beste gedurende de dag steeds kleine beetjes drinkt. Daarom is een half uur voor je maaltijd een perfect moment. Het bevordert de vertering en de verwijdering van vetten. Ook gaat deze gewoonte constipatie tegen.

Water verwijdert gifstoffen uit je lichaam

Afvallen gebeurt door het verbranden van lichaamsvet. Vet in het lichaam is de opslagplek voor gifstoffen. Wanneer je vet verbrandt, komen gifstoffen vrij. Het water zal de vrijgekomen gifstoffen afvoeren.

Wil je vet verbranden zonder voldoende water te drinken? Dan kan het lichaam de gifstoffen niet snel genoeg kwijtraken. Het gevolg is dat je ziek wordt. Drink dus voldoende water. Je lichaam zal snel vrij zijn van gifstoffen en kan zo makkelijker vet verbranden. Dit zorgt ervoor dat het afvallen sneller gaat.

Drink 1 glas water voor nieuwe energie

Omdat je lichaam water nodig heeft om goed te functioneren, moet je het waterpeil regelmatig aanvullen. Drink dus vóór iedere maaltijd één of twee glazen water. Het zal je helpen om je fitter te voelen. Voldoende water geeft het lichaam meer energie. Je voelt je opgewekter en je beweegt meer. Het draagt allemaal bij aan het verliezen van gewicht.

Helpt water bij afvallen? Probeer het zelf, met deze lekkere fruitwater bijvoorbeeld? Lees in deze blog hoe je hem maakt>>>

Beoordeel dit artikel!

Slecht artikel Super artikel
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

2 reacties

Dit vinden andere gebruikers van dit artikel
 • Patricia

  Hai!

  Voorheen nam ik ook altijd een glas water voor de maaltijd tot ik las dat sit een ongunstige invloed heeft op het maagzuur, waardoor het voedsel in de maag minder goed wordt verteerd. Ik ben er toen mee gestopt met als gevolg dat mijn buikpijn na het eten ook drastisch verminderde. Zit hier voor jou logica in?

  • Thijs van Bokkem

   Hoi Patricia, bedankt voor je reactie. Er zit een logica is. Voor het beste effect drink je namelijk een glas water een half uur vóórdat je gaat eten. Teveel water drinken voor of tijdens de maaltijd kan een negatief effect hebben op je verbranding en maagzuur. Supergoed dat je luistert naar je lichaam en ik hoor graag van je of dit geholpen heeft!

Geef een reactie