Vermijd voorgoed deze 6 valkuilen met Samen Afvallen

  1. Leestijd 10 min
  2. 28 07 2019
Deel dit bericht
samen afvallen en 6 valkuilen

Bij Makkelijk Afvallen maken we er geen geheimpje van. Wie succesvol gewicht wil verliezen, doet dit het beste samen. Daarom hebben wij 4 jaar geleden de Samen Slank Community opgericht. Want samen afvallen werkt beter dan alleen.

Waarom lukt afvallen vaak niet?

Wist jij dat uit onderzoek blijkt dat 75% van alle pogingen om af te vallen niet slaagt. Dit is drie kwart! Dat is echt te veel en ook niet nodig. Dit vind ik niet ‘cool’ en daarom heb ik besloten om er een artikel over te schrijven. Geen zorgen dus, want Ma gaat je helpen.

Wat denk je van goede voornemens bijvoorbeeld? Veel mensen houden deze niet vol. Daarom wordt 16 januari ook wel blue monday genoemd… officieel de meest depressieve dag van het jaar. Alle goede voornemens zijn definitief gestrand.

Tip: Heb jij als doel gesteld om af te vallen? Lees dan verder in deze post over het volhouden van goede voornemens. Hierin doorloop je 5 stappen naar een succes.

Misschien herken jij dit zelf ook wel? Ik kan er zelf wel over mee praten in ieder geval, helaas.

  • Meestal hou je het een tijdje vol, maar op een gegeven moment gaat het toch weer fout..
  • Voor je het weet zit alles er weer aan. En soms word je nog zwaarder dan voorheen.
  • En elke keer als je een poging doet om af te vallen en faalt, dan heeft dit helaas behoorlijke impact op je. Je gaat je onzekerder voelen…

Maar laat me je dit vertellen: Het is niet jouw schuld. Je doet hartstikke je best en wilt het gewoon goed doen. En toch lukt het niet. Frustrerend. Misschien zijn er dingen die je over het hoofd ziet? Misschien pak je het toch verkeerd aan? Laten we snel gaan kijken!

De afgelopen 5 jaar heb ik meer dan 30.000 vrouwen mogen begeleiden in hun zoektocht naar een slank en gelukkig leven. En heb meer dan 5 boeken geschreven over afvallen met het koolhydraatarm dieet.

In dit artikel geef ik je 6 valkuilen waar de meesten instappen wanneer ze gaan afvallen. Bovendien lees je gelijk hoe samen afvallen er voor zorgt dat dit jou niet overkomt! ?

Nou ja, hier komen ze:

Valkuil 1. Je gaat helemaal alleen afvallen

De meeste vrouwen doen dit helemaal verkeerd. Ze kopen een (crash) dieet en gaan zelf aan de slag. Ze denken er te makkelijk over. Kijk, begrijp me niet verkeerd. Het hoeft niet moeilijk te zijn. Maar om te kunnen winnen moet je wel de juiste spelregels in acht nemen.

“Everybody should have a Coach”
Eric Schmidt, CEO Google

De meest succesvolle mensen binnen hun vakgebied hebben iemand die hen begeleidt. Die hen motiveert of een spiegel voorhoudt. Denk mensen als Oprah Winfrey, Serena Williams, Leonardo Dicaprio of Barack Obama. Zij vragen de juiste mensen om de juiste begeleiding voor hun dagelijkse leven. Zij werken met de beste coaches. Dit gun ik jou ook.

Onthouden
Succesvolle mensen vragen om hulp.

Valkuil 2. Je houdt jezelf voor de gek

Hier zijn we met zijn allen heel goed in, onszelf voor de gek houden. Hoe vaak roepen we wel niet dat we gaan afvallen. Dat we gezonder gaan eten. Meer gaan koken. Maar hoe komt het nou dat we toch niet in staat zijn om door te pakken? (de schrijver included ).

  • Je stelt jezelf geen concrete doelen. Je zegt ik ga afvallen… Maar dit is niet voldoende. Want hoeveel wil je afvallen? En voor wanneer? Wat gaat dat je opleveren? Wat gebeurt er als je niet afvalt? Als je niet weet waar je naar toe wilt, hoe ga je er dan ooit komen?
  • Je geeft te snel op. Dit komt doordat je niet genoeg reden hebt om iets te veranderen. Wist je dat de meeste mensen met goede voornemens op 16 januari alweer gestopt zijn? Daarom noemen ze deze dag ook wel manic monday.
  • Meten is weten. Die weegschaal misleidt ons vaak. Pas daarmee op. Ik raad je wel aan om elke week te wegen. Op precies hetzelfde tijdstip. Bij voorkeur in de ochtend, na de toiletgang en voor het ontbijt. Je houd namelijk vocht en ontlasting vast.
    Maar hier komt de geheime tip, die bijna niemand toepast. Zorg dat je ook je centimeters meet. Dit is een meer realistische manier van meten of je bent afgevallen.

Onthouden
Ga je samen afvallen? Deel dan je doelen met je partner en bespreek elke week hoe het gaat. Vier je successen. En pep elkaar op als het even tegen zit. Zo zorg je er samen voor dat het beter gaat!
In de Samen Slank Community deelt iedereen z’n successen.

Valkuil 3. Je denkt dat je jezelf moet uithongeren om te kunnen afvallen

NEE DUS. De basis van mijn koolhydraatarme dieet is dat je maar liefst 6 keer per dag kunt genieten van lekker eten. Je hoeft geen honger te leiden om af te kunnen vallen. Integendeel zelfs.

Om af te vallen is het belangrijk dat je het juiste eet. En dat is niet per se minder. Wie voldaan is heeft bovendien minder verleiding om te snaaien en snoepen. Bovendien krijg je elke week een cheat day. Een dag waarbij je even helemaal niet aan je dieet denkt. En alles eet wat je lekker vindt. Dat mag gewoon van Ma.

En sterker nog, ik heb onderzocht voor je en het is juist gezond voor je lichaam om 1 keer per week een hele hoge calorie inname te hebben.

Onthouden
Ga je samen afvallen? Besluit dan samen wat de cheatday wordt. Als het kan geniet je samen van je verdiende traktatie. Je kan natuurlijk ook je verwennerij online met elkaar delen.

Valkuil 4. Je wilt te snel afvallen.

Je kent het wel. Als we tegenwoordig iets willen, dan willen we het NU. Hierdoor ontstaat een focus op de korte termijn. Te snel afvallen is killing als je blijvend wil afslanken. Ik zal je vertellen waarom.

Vaak overschatten we wat we in 1 week kunnen doen. Je vindt dat je kilo’s moet kunnen verliezen binnen 1 week. Je gaat crashen en het veroorzaakt stress… Dit houdt niemand vol!

En we onderschatten we wat we in 1 jaar kunnen doen. Ons brein denkt liever in korte termijn plezier dan lange termijn succes. We vinden het moeilijk om te bekijken wat we in een jaar kunnen bereiken. En om dat vol te houden.

Onthouden
Ga je samen afvallen, dan kan je in een juist tempo gewicht verliezen. Wanneer je je motivatie verliest, dan is de ander er voor jou. En andersom. Daardoor kan je echt succesvol afvallen.
Vind je het lastig om hulp te vragen? Geen probleem, ik ken wel 1.100 mensen. Die willen jou best een jaar lang steunen!

Samen slank Community

Valkuil 5. Je denkt het wel te kunnen redden met gratis recepten van het internet.

Kijk, op deze site staan honderden overheerlijke recepten. Maar geloof mij, blijvend afvallen is meer dan af en toe een gezond receptje koken. Mensen die denken dat ze het wel gaan redden met gratis recepten van het internet, die gaan het gewoon niet redden. Dat kan ik je verzekeren. Het vergt namelijk wel commitment.

Mijn mentor zei altijd: “if you don’t pay, you don’t pay attention”. En daarin heeft hij gelijk. Investeer in jezelf. Je bent het waard. Sluit je aan bij onze community en verzeker jezelf van die stok achter de deur om die knop om te zetten.

Onthouden
Wil je samen gezond afvallen dan kan je het beste een goed samengesteld weekmenu volgen. Dit neemt een hoop onzekerheid weg én zorgt er voor dat je van alle voedingsmiddelen voldoende binnen krijgt. Wie lid is van de Samen Slank Community ontvangt elke week een nieuw volledig menu.

Valkuil 6. Je kan niet beginnen met afvallen 

We kennen het allemaal wel. Je wilt veranderen, maar toch ook niet. Je wilt iets doen, maar nu nog niet. Je kan je er nog niet toe zetten. Verschrikkelijk gevoel vind ik dat altijd.

Hey, maar wacht ff, dit gaan wij toch niet zomaar laten gebeuren?!? Wacht niet langer. Vandaag is de beste dag om te starten!

Onthouden
Het allerbelangrijkste voordeel van samen afvallen is motivatie. Stel je keuze niet langer uit. Bel die vriend of vriendin en vertel hoeveel jij af wilt vallen. Of sluit je aan bij de Samen Slank Community. Hier delen honderden dames dagelijks hun doelstellingen.

En? Ben je al overtuigd? Begin dan vandaag en hou nooit meer op. Want ik weet dat jij het kan. Niemand is te dik geboren en iedereen kan vooruitgang boeken. Ik wens jou alle geluk en succes toe.

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal! Wat is jouw valkuil? Wie is die speciale vriend of vriendin met wie jij de strijd aangaat tegen de kilo’s? Laat een comment achter onder dit bericht.

Liefs, Ma❤️

Ps. Oh ja, voor het geval je dit nog niet had gedaan: doe jezelf een lol en neem een kijkje in onze Samen Slank Community.

Beoordeel dit artikel!

Slecht artikel Super artikel
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Geef een reactie