Frans stoofpotje met kip en peen

Ben je gek op een oud Hollands stoofpotje? Kijk dan eens naar dit gerecht met kip en groenten! Het gerecht komt oorspronkelijk uit Frankrijk en kan op verschillende manieren gegeten worden. Met brood of gewoon met mes en vork, waar je zin in hebt!
  • Diner
  • 1 persoon
  • 21g koolhydraten
Frans stoofpotje met kip en peen 21g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 0.5 ui
  • 5 gram ongezouten boter
  • 30 gram magere spekreepjes
  • 60 gram kastanjechampignons
  • 75 gram kipdijfilet
  • 2 winterpenen
  • 0.25 el tarwebloem
  • 100 ml kippenbouillon
  • 30 gram crème fraîche
  • 5 gram peterselie vers

Instructies

  • Snipper de ui. Verhit de boter in een braadpan en bak de ui, spekreepjes en kastanjechampignons 5 minuten op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de kipdijfilet in stukken.
  • Schil of schrap de wortels en snijd ze in stukken van 4 centimeter. Voeg de kip en de wortels toe aan het uimengsel en bak 3 minuten mee. Doe de bloem erbij en laat 2 minuten op laag vuur gaar worden.
  • Voeg al roerend de hete bouillon en crème fraîche toe. Breng aan de kook en stoof alles met de deksel schuin op de pan in 20 minuten gaar. Snijd ondertussen de peterselieblaadjes fijn. Schep door de kipstoof.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Frans stoofpotje met kip en peen
Hoeveelheid per portie
Calories 463 Calories from Fat 315
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 35g50%
Verzadigd vet 15g75%
Sodium 659mg29%
Potassium 859mg25%
Koolhydraten 21g8%
Vezels 5g21%
Suiker 10g11%
Eiwit 19g38%
Vitamine A 21400IU973%
Vitamine C 19.1mg25%
Calcium 82mg8%
IJzer 1.4mg9%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Frans stoofpotje met kip

Als je het hebt over een stoofpotje kun je haast niet ontkennen dat je dacht aan rundvlees. Meestal wordt er inderdaad rund gebruikt bij dit soort gerechten, maar omdat we kip een betere en gezondere keus vinden, is dit stoofpotje met gevogelte. Heerlijk met peen, champignons en spekreepjes!

Waarom stoof?

Goeie vraag! Waarom stoof? Stoofpotjes zijn prachtige gerechten omdat de manier van bereiden extra dimensies toevoegt aan de smaakbeleving. Door de samenstelling een tijdje te laten sudderen mengen smaken met elkaar en komen ze samen in de jus die overblijft. Heerlijk met een klein beetje brood, maar om de koolhydraten laag te houden is het al een volmaakt gerecht. Heerlijk met een plakje gesmolten kaas (kies wel de 30+ variant). Wij zijn benieuwd wat je van dit gerecht vindt. Laat het ons weten in de comments!

Zoek jij meer inspiratie voor internationale, verantwoorde maaltijden? Wij verzamelden de lekkerste koolhydraatarme ontbijtjes, lunchgerechten en hoofdmaaltijden in ons Koolhydraatarm 50-dagen programma! Dat is 50 dagen lang onbezorgd genieten (inclusief handige boodschappenlijstjes!).

 

Frans stoofpotje met kip en peen
3.96 van 246 stemmen
Print

Frans stoofpotje met kip en peen

Ben je gek op een oud Hollands stoofpotje? Kijk dan eens naar dit gerecht met kip en groenten! Het gerecht komt oorspronkelijk uit Frankrijk en kan op verschillende manieren gegeten worden. Met brood of gewoon met mes en vork, waar je zin in hebt!

Gang Diner
Keuken Frans
Keyword bevat vlees, koolhydraatarm, stoofpotje
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 1 persoon
Caloriën 463 kcal

Ingrediënten

  • 0.5 ui
  • 5 gram ongezouten boter
  • 30 gram magere spekreepjes
  • 60 gram kastanjechampignons
  • 75 gram kipdijfilet
  • 2 winterpenen
  • 0.25 el tarwebloem
  • 100 ml kippenbouillon
  • 30 gram crème fraîche
  • 5 gram peterselie vers

Instructies

  1. Snipper de ui. Verhit de boter in een braadpan en bak de ui, spekreepjes en kastanjechampignons 5 minuten op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de kipdijfilet in stukken.

  2. Schil of schrap de wortels en snijd ze in stukken van 4 centimeter. Voeg de kip en de wortels toe aan het uimengsel en bak 3 minuten mee. Doe de bloem erbij en laat 2 minuten op laag vuur gaar worden.

  3. Voeg al roerend de hete bouillon en crème fraîche toe. Breng aan de kook en stoof alles met de deksel schuin op de pan in 20 minuten gaar. Snijd ondertussen de peterselieblaadjes fijn. Schep door de kipstoof.

Voedingswaarden
Frans stoofpotje met kip en peen
Hoeveelheid per portie
Calories 463 Calories from Fat 315
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 35g50%
Verzadigd vet 15g75%
Sodium 659mg29%
Potassium 859mg25%
Koolhydraten 21g8%
Vezels 5g21%
Suiker 10g11%
Eiwit 19g38%
Vitamine A 21400IU973%
Vitamine C 19.1mg25%
Calcium 82mg8%
IJzer 1.4mg9%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

 

Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Boek wordt direct gratis verzonden
koolhydraatarm dieet boek programma met recepten en weekmenu

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Renate van Oorschot

    Heerlijk recept. Wij eten het regelmatig inmiddels en smullen iedere keer weer. Dank!

  • Verhofstad Roel

    Ik heb het ook geprobeerd te maken. Alleen staat er na mijn idee foutje in. Er staat twee keer boter toegevoegen. Bij stap 1 en 2 maar er staat niet dat bij stap 1 de helft bv moet doen. Ging dus mis bij mij.

  • Mymba

    Misschien een heerlijk recept, maar net als zoveel andere recepten: niet te doen voor 1 of 2 personen. Wat doe je met de rest vd ingrediënten?

    • Niels Bosman

      Hoi Muriam, wij zijn ook geen voorstander van voedselverspilling! Je kunt het gerecht voor 2 dagen maken, en eventueel nog een portie in de vriezer doen. De verse ingrediënten die dan nog overblijven, verwerk je de volgende dag in het eten.

  • Willemijn

    Slecht recept : er staan geen wortels vermeld bij de ingrediënten en daarnaast bevatten wortels als je ze kookt veel suikers en dus geen goed idee om gekookte wortels recepten als je wilt afvallen

    • Niels Bosman

      Wortels bevatten inderdaad in vergelijking met andere groenten meer koolhydraten. Echter, wortels bevatten ook veel vezels en dit zorgt voor een langzamere vertering van de koolhydraten.
      Wat ons betreft kun je dit recept dan ook prima toevoegen aan een gevarieerd koolhydraatarm voedingsplan:)

Geef een antwoord

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info