Amandelpasta

Met maar slechts twee simpele ingrediënten heb je binnen no-time de lekkerste amandelpasta op tafel staan. Gezond en ook nog eens koolhydraatarm!
  • Tussendoortjes
  • 1 bakje
  • 3g koolhydraten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven op 180 graden. Spreid de amandelen uit op een bakplaat met een beetje zeezout en rooster ze gedurende 8 tot 10 minuten in de oven totdat ze donkerder van kleur worden.
  • Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Doe ze in de keukenmachine en maal ze fijn. 
  • Het duurt zo'n 5 tot 10 minuten en je zult zien dat de noten door verschillende stadia gaan. Ze gaan van grove kruimels naar fijn meel en dan zie je dat daarna de notenolie langzaam vrijkomt. Je moet blijven mixen totdat alles vloeibaar en romig wordt.
  • Doe er eventueel nog wat zeezout bij en schep de pasta daarna in een glazen weckpot.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Amandelpasta
Hoeveelheid per portie
Calories 86 Calories from Fat 63
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 7g10%
Sodium 38mg2%
Potassium 105mg3%
Koolhydraten 3g1%
Vezels 1g4%
Eiwit 3g6%
Calcium 40mg4%
IJzer 0.6mg4%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Amandelpasta zelf maken

Wist je dat amandelpasta ontzettend makkelijk is om zelf te maken? Sterker nog: met slechts twee ingrediënten heb je de overheerlijke smeerbare amandellekkernij op tafel staan. Rooster de amandelen in de oven met wat zeezout, mix ze in de keukenmachine en smullen maar!

Amandelpasta als gezond tussendoortje

Naast dat het beleg ontzettend makkelijk is om zelf te maken, is de pasta supergezond en koolhydraatarm. Een portie bevat slechts 3 gram koolhydraten! Smeer op een low carb cracker met een beetje avocado, of gebruik als topping voor zelfgemaakte koolhydraatarme koekjes.

 

 

 

Amandekpasta zonder olie
4.12 van 85 stemmen
Print

Amandelpasta

Met maar slechts twee simpele ingrediënten heb je binnen no-time de lekkerste amandelpasta op tafel staan. Gezond en ook nog eens koolhydraatarm!

Gang Tussendoortje
Keuken Hollands
tijd <30 minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 1 bakje
Caloriën 86 kcal

Ingrediënten

Instructies

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Spreid de amandelen uit op een bakplaat met een beetje zeezout en rooster ze gedurende 8 tot 10 minuten in de oven totdat ze donkerder van kleur worden.

  2. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

  3. Doe ze in de keukenmachine en maal ze fijn. 

  4. Het duurt zo'n 5 tot 10 minuten en je zult zien dat de noten door verschillende stadia gaan. Ze gaan van grove kruimels naar fijn meel en dan zie je dat daarna de notenolie langzaam vrijkomt. Je moet blijven mixen totdat alles vloeibaar en romig wordt.

  5. Doe er eventueel nog wat zeezout bij en schep de pasta daarna in een glazen weckpot.

Voedingswaarden
Amandelpasta
Hoeveelheid per portie
Calories 86 Calories from Fat 63
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 7g10%
Sodium 38mg2%
Potassium 105mg3%
Koolhydraten 3g1%
Vezels 1g4%
Eiwit 3g6%
Calcium 40mg4%
IJzer 0.6mg4%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info