De lekkerste Koolhydraatarme Recepten van Nederland » Makkelijk Afvallen

Koolhydraatarme Recepten

Alle Koolhydraatarme Recepten

Ben jij op zoek naar lekkere koolhydraatarme recepten voor een slank & gezond lichaam? Dan zit je goed hier bij Ma. Met koolhydraatarme recepten eet je voldoende terwijl je actief aan een gezond figuur werkt.

Maar wanneer is een recept nou koolhydraatarm?
En waar moet je op letten als je zelf een menu wilt samenstellen?
In dit artikel geven we je antwoord op deze vragen en een selectie van onze beste recepten.

Geniet ervan zou ik zeggen!

Inhoud van dit artikel

  1. Waarom koolhydraatarme recepten?
  2. Hoeveel koolhydraten mag een recept bevatten?
  3. Ontbijtrecepten
  4. Lunchrecepten
  5. Dinerrecepten
  6. Tussendoortjes
  7. Koolhydraatarm 50dagen programma

Waarom koolhydraatarme recepten?

Voordat we aan de slag gaan is het goed om te weten waarom het belangrijk is om minder koolhydraten te eten. De meeste bezoekers van Ma kiezen voor het koolhydraatarme dieet om af te vallen.

In ons huidige westerse dieet zitten simpelweg teveel (verkeerde) koolhydraten. Dit leidt bij steeds meer mensen tot een oncomfortabel of zelfs ongezond gewicht. Als je meer wilt weten over het effect van koolhydraten op jouw lichaam, lees dan hier mijn uitgebreide artikel.

Wil jij vooral gezond en divers eten, dan zijn de koolhydraatarme recepten van Ma een eenvoudige oplossing voor jou. De recepten zit vol vezels uit groente en de juiste vetten. Koolhydraatarme recepten zijn dus makkelijk, lekker en gezond!

Hoeveel koolhydraten mag een recept bevatten?

Een dagmenu bestaat bij ons uit 50 gram koolhydraten. De recepten van Ma zijn geschreven voor mensen die verantwoord willen afvallen door koolhydraatarm te eten.

Volg je ons weekmenu, dan bestaat je voeding voor 20% uit koolhydraten. De rest bestaat uit eiwitten en gezonde vetten. De verdeling van je voeding ziet er dan als volgt uit:

  • 20% koolhydraten
  • 50% eiwitten
  • 30% vetten

Is dit lastig om bij te houden? Nee hoor. Met onze weekmenu’s heb je automatisch een juiste balans in voedingsstoffen. Als je een poosje onder begeleiding koolhydraatarm eet, ontwikkel je vanzelf een gevoel voor juiste voeding.

Wanneer is een recept koolhydraatarm?

Een koolhydraatarm recept van Ma bevat maximaal 15 gram koolhydraten. De tussendoortjes bevatten maximaal zo’n 5 gram. Dit noemen wij koolhydraat arm.

Hoe kan ik het beste koolhydraten verdelen?

Als jij je de hele dag prettig wilt voelen, zonder hongergevoel én de hele dag wilt presteren, dan verdeel je je koolhydraten gelijkmatig over de dag. Een goed ontbijt start de spijsvertering en legt de basis van jouw dag. In de avond wil je eigenlijk net genoeg eten, tot je gaat slapen. Dus niet al te zwaar.

Wie 15 gram koolhydraten per maaltijd aanhoudt, heeft nog ruimte over voor een tussendoortje. Voor zelfgemaakte chocolade truffels bijvoorbeeld!

Koolhydraatarme Ontbijtrecepten

Wil je werken aan je figuur, begin de dag dan goed. Een vullend koolhydraatarm ontbijt is hierin essentieel. Juist hier lijken veel mensen moeite mee hebben. En dat is begrijpelijk. Een traditioneel Hollands ontbijt is één bom van koolhydraten! Wil je zelf een recept bedenken voor een koolhydraatarm ontbijt, bekijk dan de ingrediënten hieronder.

voorbeeld koolhydraatarm ontbijt recept

Wij hebben voor jou ruim 100 ontbijtrecepten verzameld. En we delen ze allemaal met je. Om te beginnen met mijn persoonlijke ontbijt top 3. Hier zou ik makkelijk een week mee kunnen vullen!

Wil je meer lezen over de kracht van koolhydraatarm ontbijten? Lees dan verder in mijn blog vol originele ontbijt recepten.

Top 3 recepten voor een koolhydraatarm ontbijt

Hazelnootpasta zonder suiker
hazelnootpasta zonder suiker
Recept
Speltpannenkoeken
speltpannenkoeken
Recept
Bananenbrood havermout
bananenbrood
Recept

Koolhydraatarme Lunchrecepten

Voor veel Nederlanders bestaat de lunch uit een broodmaaltijd. Dit is eenvoudig om thuis voor te bereiden en om mee te nemen. Je begrijpt dat dit een recept is voor problemen. Overigens is Nederland één van de weinige landen waar de lunch zo sober, eentonig en praktisch wordt genuttigd.

Laten we van de lunch weer een maaltijd maken! Zelf eet ik het liefste soep, salade of gewokte groente tussen de middag. Het eenvoudigste is natuurlijk om in de avond een extra portie te koken. Dan hoef je die alleen maar mee te nemen en op te warmen!

Ma’s tip: Voor een koolhydraatarme lunch is een goede voorbereiding het halve werk. Plan deze recepten een paar dagen vooruit. Deze en andere tips lees je in ons 50 dagen programma.

Top 3 recepten voor een koolhydraatarme lunch

Simpele salade met kip om mee te nemen als werklunch!
simpele salade met gerookte kip
Recept
Koolhydraatarme quinoa omelet met zalm en spinazie
Recept
Wortel-paprikasoep, een hartig herfst recept
wortel-paprikasoep
Recept

Koolhydraatarme Dinerrecepten

Herken je dit? Als je bedenkt wat “Wat eten we vanavond?”, dan vraag je je als eerste af; “heb ik trek in aardappelen, rijst of pasta?” Dit combineer je dan met kip, vlees, vis en / of groenten.

Dit doen we dus voortaan andersom! Koolhydraadarme recepten helpen jou met anders denken en anders eten (je eet dus zeker niet minder).
Kies voortaan als eerste je favoriete groente of vlees, ga naar Makkelijk Afvallen en zoek daar een passend dinerrecept bij!

De meeste recepten vervangen deze koolhydraten met vetten en eiwitten. Je vindt ze in vlees, vis en vezelrijke (groene) groenten. Soms kiezen we ervoor om een kleine hoeveelheid ‘goede koolhydraten’ te gebruiken. Deze kom je tegen in zoete aardappels, bonen en peulvruchten en de volkoren varianten van rijst of pasta. Wil je zelf een recept bedenken voor een koolhydraatarm diner, bekijk dan de ingrediënten hieronder.

En dit zet ik thuis het liefst op tafel:

Top 3 recepten voor een koolhydraatarm diner

Courgette lasagne met broccoli en zalm
zalmlasagne met courgette broccoli
Recept
Koolhydraatarme broccoli-kip (wokrecept)
wokgerecht met broccoli en kip
Recept
Paprika gevuld met gehakt, spinazie en feta
gevulde paprika met gehakt
Recept

Koolhydraatarme recepten voor tussendoortjes

Ben jij net zo’n lekkerbek als ik? Dan bij je hier aan het juiste adres. Het liefst knabbel ik de hele dag door. En dat is dus een hele gezonde eigenschap als je op gewicht wil blijven óf af wil vallen. Zoals je in mijn 7 Gouden Tips kan lezen, het is belangrijk om voldoende en regelmatig te eten. Niet minder, maar anders.

Daarom zijn deze recept voor koolhydraatarme tussendoortjes zo fijn. Ze zorgen er voor dat je niet in de verleiding komt om te snacken, want je snackt namelijk op een verantwoorde manier. Bovendien houdt je een voldaan gevoel, waardoor je fluitend je dag doorgaat!

Ma’s tip: Ben je opzoek naar nog meer inspiratie voor recepten? Bekijk dan mijn artikel met 23 koolhydraatarme tussendoortjes. Vol eenvoudige meeneem-snacks.

Top 3 recepten voor koolhydraatarme tussendoortjes

Gezonde notenreep
notenreep
Recept
Koolhydraatarme kwarktaart
aardbeien kwarktaart
Recept
Koolhydraatarme Courgette Chips
courgette chips
Recept


Dit was een overzicht van de belangrijkste maaltijden en de top 3 koolhydraatarme recepten van Ma. Met deze voorbeelden en mijn tips kan je zelf aan de slag gaan! Wil je hierin begeleid worden? Overweeg dan ons 50 dagen programma, een compleet receptenboek inclusief boodschappenlijsten.

Waar jij je inspiratie ook vandaan haalt, wij wensen je in elk geval veel kookplezier en eet smakelijk!

Koolhydraatarm 50dagen programma

Wil jij afvallen door koolhydraatarm te eten? Kies dan voor het koolhydraatarme recepten boek. Je ontvangt een dagelijkse selectie van eenvoudige en snel te maken recepten, inclusief weekmenu’s en boodschappenlijstjes. Hiermee val je gemiddeld 2 kg per week af!

Na deze periode kan je natuurlijk je eigen recepten bedenken en je laten inspireren door alle koolhydraatarme maaltijden bij ons op de site.

[gratis]
[gratis]