Heb jij deze havermoutpannenkoeken met banaan al geprobeerd? Superlekker als voedzaam ontbijt of als gezonde lunch. Lees snel verder hoe je deze koolhydraatarme pannenkoeken maakt.
Gang
Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken
Westers
Keyword
koolhydraatarm, koolhydraatarm en vegetarisch, pannenkoeken met havermout, snelgerecht
Pak een grote kom en voeg de havermout, eieren, 1,5 banaan (rest is voor de garnering), het bakpoeder, de helft van de kokosvlokken, de honing, kaneel en zout en mix met je keukenmachine tot 1 geheel.
Voeg melk toe om het beslag iets vloeibaarder te maken. Let op: niet zo dun maken als normaal pannenkoekenbeslag.
Verhit wat kokosolie in een koekenpan.
Bak 8 pannenkoekjes op middelhoog vuur.
Bak de rest van de havermoutpannenkoeken en stapel ze op een bordje op.
Garneer met plakjes banaan, walnoten en de rest van de kokosvlokken.
Voedingswaarden
Havermoutpannenkoeken met banaan
Hoeveelheid per portie
Calories 176Calories from Fat 90
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 10g14%
Verzadigd vet 4g20%
Sodium 67mg3%
Potassium 328mg9%
Koolhydraten 20g8%
Vezels 4g17%
Suiker 9g10%
Eiwit 5g10%
Vitamine A 210IU10%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 6mg8%
Calcium 68mg7%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.