Brood eten tijdens een koolhydraatarm dieet? Ja zeker wel! Probeer dit heerlijke koolhydraatarme brood en geloof me, je wil nooit meer anders :)
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Maal de zonnebloempitten in de keukenmachine tot een fijn meel.
Smelt de roomboter op laag vuur in een steelpannetje.
Meng de roomboter en overige ingrediënten met het zonnebloempittenmeel in een keukenmachine tot een glad beslag.
Vet een bakblik van 28 centimeter in met een beetje roomboter of olijfolie.
Giet het beslag in het bakblik.
Bak het brood eerst in 40 minuten bruin.
Bedek het brood daarna met aluminiumfolie en laat nog 40 minuten garen in de oven op 100 graden Celsius. Dit doe je om te voorkomen dat het brood verbrandt.
Haal het brood direct uit het bakblik, nadat je het uit de oven hebt gehaald.
Verpak in aluminiumfolie of doe het in een broodzak. Je kunt het brood een week bewaren of invriezen natuurlijk.
Koolhydraatarm Brood Bakken , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl