Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Roerbakgerecht met spruitjes met walnoten
Dit kruidige gerecht met de gezonde wintergroente spruitjes is lekker snel klaar en heeft een pittige touch door de gember en walnoten.
tijd
<30 minuten
Voorbereidingstijd
5
minuten
Bereidingstijd
7
minuten
Totale tijd
12
minuten
Porties
1
persoon
Caloriën
249
kcal
Ingrediënten
100
gram
spruitjes
1/2
ui
rood
1
teen
knoflook
10
gram
walnoten
geroosterd
1
el
olijfolie
1/2
tl
komijnzaad
1/2
tl
kerriepoeder
25
gram
rozijnen
1/2
cm
gemberwortel
25
ml
water
Instructies
Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
Snipper de ui en knoflook.
Fruit de ui samen met de knoflook, olijfolie, komijnzaad, gemberwortel en kerriepoeder.
Roerbak dit samen met de spruitjes voor ongeveer 5 minuten.
Voeg de rozijnen en het water toe en laat het geheel even sudderen.
Dien de spruitjes op en garneer met de walnoten.
Voedingswaarden
Roerbakgerecht met spruitjes met walnoten
Hoeveelheid per portie
Calories
249
Calories from Fat 72
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet
8g
11%
Sodium
48mg
2%
Potassium
836mg
24%
Koolhydraten
43g
17%
Vezels 7g
29%
Suiker 10g
11%
Eiwit
7g
14%
Vitamine A
755IU
34%
Vitamine C
94.3mg
126%
Calcium
75mg
8%
IJzer
3.1mg
19%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.