Een vullend groentegerecht met ei, pindasaus en kip saté. Ben je vegetarisch of lust je geen kip, laat dan de saté weg.
Voeg in een kommetje ¼ el ketjap en 1 el olijfolie toe aan de helft van de knoflook. Voeg de kip toe en laat intrekken.
Zet 2 pannetjes water op het vuur en snijd de groenten en specerijen volgens instructie.
Maak de pindasaus: fruit de ui, gember en de helft van de knoflook. Blus af met water en zet het vuur laag. Voeg de kokosmelk en pindakaas toe. Roer goed door tot het een egale saus is en breng op smaak met sambal en ketjap.
Kook het ei in 8 minuten hard.
Kook de sperziebonen 5 minuten en voeg de laatste 2 minuten de spitskool toe en giet af.
Gril de kip op een grillpan of bakken in de wok.
Neem een groot bord en leg daarop de taugé, spitskool, haricot verts en ei. Verdeel de kip en giet hierover de satésaus.
Gado Gado met kip saté , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl