Verwarm je oven voor op 220 graden en zet een pan met water op het vuur.
Snij de witlof in reepjes. Snijd wat van de kern weg, dit is een beetje bitter. Blancheer de witlof 1 minuut in kokend water.
Snij de tomaat en mozzarella in plakjes. Snij de courgette in dunne plakken. Ik gebruik een mandoline maar als je die niet hebt dan kan je het ook met een kaasschaaf doen.
Smelt in een pannetje de kokosmelk en kruidenkaas tot een sausje. Haal van het vuur af en kluts er dan 2 eitjes door.
Pak een ovenschaal en leg de ingrediënten er als volgt in: saus, witlof, courgette, zalm, tomaat en dan wat peper, zout en za'atar kruiden. Herhaal tot dat alles op is. circa 3 lagen.
Als laatste de mozzarella en geraspte kaas en dan 25 tot 30 min in de oven.
Witlof lasagne , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl