Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Cheesecake met rood fruit
Ben jij een toetjesliefhebber? Dan móet je deze cheesecake met rood fruit een keer gemaakt hebben!
Gang
Dessert, Tussendoortje
Keuken
Westers
Keyword
cheesecake, koolhydraatarm, ovengerecht, verantwoord snacken
tijd
<60 minuten
Voorbereidingstijd
20
minuten
Bereidingstijd
25
minuten
Totale tijd
45
minuten
Porties
8
stuks
Caloriën
102
kcal
Ingrediënten
2
eieren
250
gram
ricotta
50
gram
roomkaas
1
vanillestokje
250
gram
bosvruchten
bevroren
munt
paar blaadjes
Instructies
Split de eieren. Je hebt alleen de eiwitten nodig.
Snijd het vanillestokje in de lengte open en haal het merg eruit.
Mix de eiwitten even vluchtig in een kom.
Meng de eiwitten met de ricotta, roomkaas en vanille door elkaar en mix het goed door tot een egale massa.
Neem 8 cupcakevormpjes en vet deze in met een beetje olie.
Vul de vormpjes tot ze driekwart gevuld zijn.
Zet ze 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Doe in de tussentijd de bosvruchten in een pannetje met drie eetlepels water tot er een dikke saus ontstaat.
Haal de cheesecakejes uit de oven en laat ze even afkoelen.
Serveer met de saus en wat muntblaadjes.
Variatietip: in plaats van vruchtensaus kun je de cheesecake ook garneren met wat verse aardbeien en bosbessen.
Voedingswaarden
Cheesecake met rood fruit
Hoeveelheid per portie
Calories
102
Calories from Fat 63
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet
7g
10%
Verzadigd vet 3g
15%
Sodium
42mg
2%
Potassium
48mg
1%
Koolhydraten
3g
1%
Suiker 0.2g
0%
Eiwit
5g
10%
Vitamine A
200IU
9%
Calcium
70mg
7%
IJzer
0.4mg
3%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.