Smelt de pure chocolade au bain marie. Let op dat je chocolade niet verbrand. (zie tip hieronder)
Laat de gesmolten chocolade 15 minuten staan, zodat deze iets steviger wordt.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat of platte schaal en giet hier voorzichtig met een lepel kleine beetjes chocolade op. Ze worden vanzelf rond. Ik heb er 17 gemaakt.
Leg op ieder chocolaatje pecan- en cranberry stukjes en strooi de geraspte kokos er over. Je kan trouwens gewoon variëren met de topping.
Laat de party snacks minimaal een uur uitharden in de koelkast. Serveer ze op een schaal.
tip: Zet ene pannetje met water op het vuur. Breek de chocolade in kleine brokjes en doe ze in de kleine schaal. Vul een grote schaal met een klein laagje heet water en leg daar de kleine schaal in. Zet de grote schaal weer op het pannetje met water zodat die aan de onderkant goed verhit wordt. Roer af en toe door.
Voedingswaarden
Gezonde chocolade party snacks
Hoeveelheid per portie
Calories 40Calories from Fat 27
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 3g4%
Verzadigd vet 1g5%
Sodium 0.04mg0%
Potassium 3mg0%
Koolhydraten 3g1%
Vezels 1g4%
Suiker 2g2%
Eiwit 0.4g1%
Vitamine A 0.5IU0%
Calcium 0.4mg0%
IJzer 0.4mg3%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.