Snij de bloemkool in roosjes en was deze. Snij de ui in stukken en doe deze samen met de bloemkool, 1 el olijfolie, zout en peper in een ovenschaal. Zet de schaal voor 20 min in de oven en halverwege alles om husselen.
Verwarm het water in een waterkoker als de bloemkool bijna gaar is.
Verwarm een pan met olijfolie en bak hierin de geperste knoflook met kruiden en voeg gelijk de bloemkool en ui toe. Bak heel even mee.
Voeg nu het gekookte water toe met een bouillonblokje. Kook alles 5 min en zet dan het vuur uit.
Kokosmelk erbij en pureer alles met een staafmixer.
optioneel: voor de bite een paar cashewnootjes met platte peterselie.
Tip: als voorgerecht gebruik je 2 liter water voor 4 porties.
Voedingswaarden
Geroosterde koolhydraatarme bloemkoolsoep
Hoeveelheid per portie
Calories 269Calories from Fat 117
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 13g19%
Verzadigd vet 9g45%
Sodium 181mg8%
Potassium 1502mg43%
Koolhydraten 35g13%
Vezels 9g38%
Suiker 16g18%
Eiwit 10g20%
Vitamine C 203.6mg271%
Calcium 158mg16%
IJzer 4.4mg28%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.