Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Andijviesoep met kruidenkaas
Andijvie is een veelzijdige populaire groente. Je kunt deze groente koken, roerbakken en lekker rauw eten door een salade. Vandaag maak ik er een romige andijviesoep van.
tijd
<30 minuten
Voorbereidingstijd
5
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
Totale tijd
20
minuten
Porties
2
Caloriën
288
kcal
Ingrediënten
500
gram
andijvie
1
avocado
50
gram
kruidenkaas
500
ml
water
1
bouillonblokje groente
1
el
olijfolie
1
el
agave siroop
citroensap
zout en peper
Instructies
Vul je waterkoker met 500 ml water en kook deze.
Doe de olijfolie in de pan en bak hierin de andijvie tot deze geslonken is.
Voeg het gekookte water met bouillonblokje toe en de kruidenkaas, breng aan de kook.
Snijd de avocado doormidden en haal de pit eruit. Het vruchtvlees schep je eruit doe je in de soep.
Voeg nu wat citroensap, de agave siroop en wat zout en peper toe naar smaak. Hier wordt de soep iets minder bitter van.
Zet het vuur uit en pureer de soep. Eet smakelijk
Voedingswaarden
Andijviesoep met kruidenkaas
Hoeveelheid per portie
Calories
288
Calories from Fat 198
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet
22g
31%
Verzadigd vet 3g
15%
Sodium
851mg
37%
Potassium
437mg
12%
Koolhydraten
16g
6%
Vezels 6g
25%
Suiker 1g
1%
Eiwit
5g
10%
Vitamine A
150IU
7%
Vitamine C
14.9mg
20%
Calcium
10mg
1%
IJzer
0.5mg
3%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.