Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Peren met Spek uit de Pan
Een heerlijke winterse hap: Deze peren met spek zijn met of zonder rozemarijn lekker.
tijd
<30 minuten
Voorbereidingstijd
15
minuten
Totale tijd
15
minuten
Porties
4
Ingrediënten
2
peren
4
plakjes
ontbijtspek
1
tak
rozemarijn
Instructies
Snij de peren in kwartjes
Snij de plakken ontbijtspek langs de lange kant doormidden zodat je lange strepen spek maakt.
Als je rozemarijn wilt gebruiken kun je nu op elk perenstuk een deeltje van de tak leggen. Maar dit gerecht smaakt ook prima zonder rozemarijn!
Omwikkel nu elk stukje peer met een streepje spek. Zet dit vast met een tandenstoker.
Verhit een koekenpan op het fornuis en leg de peren in de hete pan. Je hebt geen vet voor de pan nodig. De spek geeft al genoeg vet af.
Bak de peren tot de spek van alle kanten knapperig bruin is. Serveer puur als tussendoortje of bij de salade!