Schil de wortels en snij de ze in ca 1 cm dikke reepjes. Vul ze in een kom en meng goed door met de olie en de sinaasappelsap.
Voeg nu de gehalveerde teentjes knoflook, de kruidenmix en het zout toe. Nog eens goed mengen zodat de wortelreepjes goed met olie en kruiden bedekt zijn.
Leg een vel bakpapier op een bakblik en verdeel de wortels goed. Het beste is als ze zo min mogelijk over elkaar heen liggen.
Bak bij 180 graden voor ca. 25-30 minuten. Op de helft van de tijd kan je de wortelen eventueel een keer omhalen.
Garneer met gehakte koriander en limoensap.
Voedingswaarden
Wortelfrietjes met kruiden uit de oven
Hoeveelheid per portie
Calories 59
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Sodium 134mg6%
Potassium 415mg12%
Koolhydraten 12g5%
Vezels 3g13%
Suiker 6g7%
Eiwit 1g2%
Vitamine A 20895IU950%
Vitamine C 11.1mg15%
Calcium 45mg5%
IJzer 0.5mg3%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.