Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Salade voor naar het werk – rucola, zalm en geitenkaas
Deze salade voor naar het werk met rucola, zalm en geitenkaas is heerlijk voor als je even niet meer weet wat je mee moet nemen in je lunchbox.
Gang
Lunch, Salade
Keuken
Hollands
Keyword
eiwitrijk, koolhydraatarm, snelgerecht, vette vis, werklunch
dieet
glutenvrij, koolhydraatarm, suikervrij
tijd
<10 minuten
Voorbereidingstijd
8
minuten
Bereidingstijd
0
minuten
Totale tijd
8
minuten
Porties
1
persoon
Caloriën
405
kcal
Auteur
Kim Findhammer
Ingrediënten
1
el
olijfolie
½
el
witte wijnazijn
½
tl
mosterd
1
snuf
zout
½
el
agavesiroop
35
g
rucola
60
g
linzen
½
komkommer
50
g
gerookte zalm
50
g
geitenkaas
Instructies
Maak een dressing van olijfolie, azijn, mosterd, zout en agavesiroop in een grote schaal voor de salade.
Hak de rucola grof en voeg toe aan de schaal.
Spoel de linzen af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Snijd de komkommer in kleine blokjes.
Scheur de zalm en geitenkaas in stukken.
Voeg de linzen, komkommer, zalm en geitenkaas toe aan de schaal.
Hussel alle ingrediënten door elkaar.
Voedingswaarden
Salade voor naar het werk – rucola, zalm en geitenkaas
Hoeveelheid per portie
Calories
405
Calories from Fat 226
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet
25.1g
36%
Verzadigd vet 8.5g
43%
Sodium
1162mg
51%
Potassium
866mg
25%
Koolhydraten
17.6g
7%
Vezels 5.2g
22%
Suiker 4g
4%
Eiwit
24.7g
49%
Vitamine A
1375IU
63%
Vitamine C
14.9mg
20%
Calcium
184mg
18%
IJzer
3.6mg
23%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.