Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Groene aspergesalade met ham en ei
Houd jij ook zo van asperges? Dit recept is makkelijk te maken voor de lunch en levert je direct een portie goede vitaminen!
Gang
Lunch, Salade
Keuken
Hollands
Keyword
bevat vlees, frisse salade, koolhydraatarm, snelgerecht, werklunch
dieet
glutenvrij, koolhydraatarm, suikervrij
tijd
<10 minuten
Voorbereidingstijd
5
minuten
Bereidingstijd
5
minuten
Totale tijd
10
minuten
Porties
2
personen
Caloriën
161
kcal
Auteur
Niels Bosman
Ingrediënten
350
g
asperges
50
gram
ham
in plakjes
1/2
el
mayonaise
1/2
el
mosterd
1/2
el
zure room
peterselie
2
eieren
hardgekookt
Instructies
Was de asperges goed en snijd ze in kleine stukken (ongeveer 2 cm).
Kook de asperges een aantal minuten en spoel ze om met koud water.
Kook het ei hard en snijd in kleine stukjes.
Meng de mayonaise, mosterd, zure room en peterselie goed door elkaar.
Snijd de ham in stukjes.
Meng de asperges, ham en ei door elkaar.
Verdeel hier de dressing over en breng op smaak met zout en peper.
Voedingswaarden
Groene aspergesalade met ham en ei
Hoeveelheid per portie
Calories
161
Calories from Fat 81
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet
9g
13%
Verzadigd vet 3g
15%
Sodium
367mg
16%
Potassium
486mg
14%
Koolhydraten
7g
3%
Vezels 4g
17%
Suiker 3g
3%
Eiwit
15g
30%
Vitamine A
1560IU
71%
Vitamine C
9.8mg
13%
Calcium
67mg
7%
IJzer
4.7mg
29%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.