Snijd alle groenten klein voor de pastasaus (behalve de courgette).
Snijd slierten van de courgette door een spiraalsnijder/spirelli te gebruiken. Leg de slierten op een bord.
Verwarm wat kokosolie in een hapjespan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de prei, paprika en wortel toe en bak aan.
Voeg vervolgens de spinazie toe en laat slinken. Wanneer de spinazie is geslonken voeg de tomatenpuree toe en mix het geheel. Als het te dik is kun je een klein beetje water toevoegen zodat je een echte saus krijgt.
Verwarm in een koekenpan de courgette slierten en bak 2 min. Bak niet te lang anders verliest de courgette zijn 'bite'. Je kunt eventueel nog wat knoflook toevoegen.
Haal de courgetti uit de pan en leg op een bord, leg vervolgens de saus hier bovenop en bestrooi met Parmezaanse kaas, peper en zout.
Voedingswaarden
Koolhydraatarme Courgette Pasta
Hoeveelheid per portie
Calories 129Calories from Fat 18
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 2g3%
Verzadigd vet 1g5%
Sodium 242mg11%
Potassium 1828mg52%
Koolhydraten 23g9%
Vezels 9g38%
Suiker 10g11%
Eiwit 10g20%
Vitamine A 25665IU1167%
Vitamine C 136mg181%
Calcium 276mg28%
IJzer 6.6mg41%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.