Maal 50 gram amandelmeel en 50 gram rozijnen fijn. Gebruik hiervoor een keukenmachine.
Doe hier de citroenrasp en het water bij. Begin met 1 el water en voeg steeds meer toe. Kijk het een beetje aan. Als de spijs te dik is, voeg je nog een beetje water toe.
Rol de spijs op, totdat het ongeveer de lengte heeft van (iets kleiner dan) een cakeblik, en laat minimaal een uur in de koelkast hard worden.
Doe de rest van de amandelmeel in een kom en meng dit samen met het bakpoeder.
Voeg dan de roomboter en eieren toe en meng goed door elkaar.
Hak de amandelen grof en doe ze samen met een handje rozijnen door het beslag.
Neem een klein cakeblik en vet in met een beetje roomboter.
Doe nu de helft van het beslag in het cakeblik.
Pak de rol amandelspijs en leg dit in het midden op het beslag.
Schenk de rest van het beslag erover.
Bak de paasstol 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Voedingswaarden
Koolhydraatarme paasstol
Hoeveelheid per portie
Calories 245Calories from Fat 171
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 19g27%
Koolhydraten 11g4%
Eiwit 8g16%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.