Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Scrambled eggs met mozzarella
Engelse scrambled eggs kunnen prima als ontbijt of tijdens de lunch. Nét even romiger en zachter dan Hollands roerei.
tijd
<10 minuten
Voorbereidingstijd
2
minuten
Bereidingstijd
5
minuten
Totale tijd
7
minuten
Porties
1
persoon
Caloriën
385
kcal
Ingrediënten
2
eieren
⅓
tl
zout
⅓
tl
peper
¼
tl
knoflookpoeder
3
g
bieslook
vers
1/2
bol
mozzarella
1
tl
roomboter
1/2
el
crème fraîche
Instructies
Klop de eieren los met peper, zout en knoflookpoeder.
Hak de bieslook fijn.
Snijd de mozzarella in kleine stukjes van circa 1 centimeter.
Schenk het ei in een koekenpan met roomboter.
Bak op middelhoog vuur.
Roer met een spatel het ei los als het begint te stollen.
Voeg crème fraîche en mozzarella toe.
Blijf roeren tot het ei volledig is gestold.
Garneer met bieslook.
Voedingswaarden
Scrambled eggs met mozzarella
Hoeveelheid per portie
Calories
385
Calories from Fat 256
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet
28.4g
41%
Verzadigd vet 13g
65%
Sodium
594mg
26%
Potassium
274mg
8%
Koolhydraten
1.2g
0%
Vezels 1g
4%
Suiker 1g
1%
Eiwit
24.4g
49%
Vitamine A
2126IU
97%
Vitamine B12
3mg
107%
Vitamine C
1mg
1%
Calcium
406mg
41%
IJzer
3mg
19%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.