Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Print
Chinese kipsalade
Deze Chinese kipsalade is rijk aan goede voedingsstoffen. Waan je in China en neem deze salade als lunch of als bijgerecht. Lekker met wat taugé!
Gang
Lunch, Salade
Keuken
Aziatisch
tijd
<30 minuten
Voorbereidingstijd
15
minuten
Totale tijd
15
minuten
Porties
2
porties
Caloriën
103
kcal
Auteur
Niels Bosman
Ingrediënten
100
gram
kipfilet
50
gram
witte kool
30
gram
Chinese kool
1/4
komkommer
1
stengel
lente-ui
2
el
water
1/2
tl
knoflookpoeder
1/2
tl
uipoeder
1
el
sojasaus
1
el
sesamzaadjes
Instructies
Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
Doe water, sojasaus, knoflookpoeder en uipoeder bij elkaar.
Marineer de kipblokjes in het sojasausmengsel.
Neem een wokpan en bak de kip in een beetje olijfolie.
Snijd de komkommer en lente-ui in stukjes.
Snijd de witte kool en Chinese kool in kleine reepjes.
Doe de kool op een bord en verdeel hier de komkommer en lente-ui over.
Leg de kipblokjes bovenop en garneer met wat sesamzaadjes.
Voedingswaarden
Chinese kipsalade
Hoeveelheid per portie
Calories
103
Calories from Fat 18
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet
2g
3%
Verzadigd vet 1g
5%
Sodium
122mg
5%
Potassium
371mg
11%
Koolhydraten
3g
1%
Vezels 1g
4%
Suiker 1g
1%
Eiwit
17g
34%
Vitamine A
65IU
3%
Vitamine C
11.7mg
16%
Calcium
15mg
2%
IJzer
0.5mg
3%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.