Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Pannenkoeken met havermout
Heerlijke koolhydraatarme pannenkoeken als voedzaam diner! Door de havermout zit je snel vol en houd je lang een verzadigd gevoel.
Gang
Diner, Lunch
Keuken
Hollands
Keyword
koolhydraatarm, koolhydraatarm recept, pannenkoeken met havermout
dieet
vegetarisch
tijd
<10 minuten
Voorbereidingstijd
3
minuten
Bereidingstijd
5
minuten
Totale tijd
8
minuten
Porties
1
persoon
Caloriën
427
kcal
Ingrediënten
30
g
havermout
1
tl
bakpoeder
30
g
sojameel
1
tl
kaneel
1
ei
150
ml
amandeldrink
ongezoet
½
el
agavesiroop
1
el
olijfolie
Instructies
Mix havermout fijn in een blender.
Voeg alle overige ingrediënten, behalve de olijfolie, toe.
Mix tot een egaal beslag.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan.
Schenk de helft van het beslag in de pan.
Bak op middelhoog vuur, totdat de onderkant van de pannenkoek los komt van de pan.
Draai de pannenkoek om en bak gaar aan de andere zijde.
Herhaal met het overige beslag.
Voedingswaarden
Pannenkoeken met havermout
Hoeveelheid per portie
Calories
427
Calories from Fat 176
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet
19.5g
28%
Verzadigd vet 3.8g
19%
Sodium
202mg
9%
Potassium
375mg
11%
Koolhydraten
33.6g
13%
Vezels 7.7g
32%
Suiker 4g
4%
Eiwit
25.7g
51%
Vitamine A
785IU
36%
Calcium
234mg
23%
IJzer
3.1mg
19%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.