Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Eenpansgerecht voor op de camping
Ga je deze zomer kamperen? Dit Mexicaanse gerecht staat binnen 15 minuten op tafel. Bijkomend voordeel: je hoeft slechts één pan af te wassen. Ideaal! :)
Gang
Diner
Keuken
Mexicaans
Keyword
Eenpansgerecht, koolhydraatarm, snelgerecht, vleesgerecht
tijd
<30 minuten
Voorbereidingstijd
5
minuten
Bereidingstijd
10
minuten
Totale tijd
15
minuten
Porties
1
persoon
Caloriën
591
kcal
Auteur
Niels Bosman
Ingrediënten
100
gram
rundergehakt
1/2
blikje
maïs
1
ui
1/2
avocado
in stukjes
5
halve
cherrytomaten
1
teen
knoflook
1
bosui
100
gram
linzen
1
tl
komijnpoeder
1
tl
paprikapoeder
1
el
creme fraiche
Instructies
Snijd de ui, bosui en knoflook fijn.
Doe een beetje olie in een wokpan en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg het gehakt toe en bak het gaar.
Voeg nu de linzen, maïs en avocado toe en bak kort mee.
Breng op smaak met de kruiden en laat 2 minuten pruttelen.
Serveer met de crème fraîche.
Voedingswaarden
Eenpansgerecht voor op de camping
Hoeveelheid per portie
Calories
591
Calories from Fat 324
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet
36g
51%
Verzadigd vet 10g
50%
Sodium
90mg
4%
Potassium
1287mg
37%
Koolhydraten
41g
16%
Vezels 17g
71%
Suiker 8g
9%
Eiwit
30g
60%
Vitamine A
760IU
35%
Vitamine C
23.1mg
31%
Calcium
74mg
7%
IJzer
6.9mg
43%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.