Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Gezonde aardbeiencake
Aardbeien zijn typische zomervruchten en heerlijk om te verwerken in een cake, smoothie of toetje. Maak deze gezonde aardbeiencake als tussendoortje of serveer het als dessert!
Gang
Dessert, Tussendoortje
Keuken
Hollands
Keyword
aardbeien, gezonde cake, koolhydraatarm, koolhydraatarme cake
tijd
<60 minuten
Voorbereidingstijd
10
minuten
Bereidingstijd
30
minuten
Totale tijd
40
minuten
Porties
5
personen
Caloriën
97
kcal
Auteur
Makkelijk Afvallen
Ingrediënten
2
eieren
50
gram
havermout
70
gram
speltmeel
150
gram
aardbeien
1/2
el
bakpoeder
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Haal de kroontjes van de aardbeien en maak ze goed schoon.
Mix 100 gram aardbeien tot een papje en voeg de eieren toe.
Doe het speltmeel, de havermout en het bakpoeder bij elkaar.
Voeg beetje bij beetje het meelmengsel bij het aardbeienmengsel.
Meng goed door elkaar tot er een gelijkmatig beslag ontstaat.
Snijd de overgebleven aardbeien in stukjes en meng ze door het beslag.
Neem een klein bakblik en vet deze in met een beetje roomboter.
Schenk het beslag in het bakblik en bak de cake 30 minuten in de oven.
Notities
[nutrition-label]
Voedingswaarden
Gezonde aardbeiencake
Hoeveelheid per portie
Calories
97
Calories from Fat 18
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet
2g
3%
Sodium
53mg
2%
Potassium
70mg
2%
Koolhydraten
13g
5%
Vezels 2g
8%
Suiker 1g
1%
Eiwit
4g
8%
Vitamine A
95IU
4%
Vitamine C
17.7mg
24%
Calcium
15mg
2%
IJzer
1.2mg
8%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.