Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Hoe maak je gezonde goulash?
Wil jij een goulash maken? Wij hebben een heerlijk recept voor je! ✓Hongaarse stoofschotel ✓100% natuurlijk ✓Gezonde lunch
Gang
Diner
Keuken
Mediterranean
Keyword
gezonde goulash, koolhydraatarm, vleesgerecht
tijd
<30 minuten
Voorbereidingstijd
20
minuten
Bereidingstijd
3
minuten
Totale tijd
23
minuten
Porties
2
personen
Caloriën
488
kcal
Auteur
Niels Bosman
Ingrediënten
350
gram
runderlappen
1
rode ui
1
teen
knoflook
peper en zout
1/2
tl
chilipoeder
1
tl
paprikapoeder
1/2
blikje
tomatenpuree
1
paprika
250
ml
runderbouillon
Instructies
Snijd de ui in ringen en snijd de knoflook fijn.
Bestrooi het vlees met zout en peper en snijd in blokjes.
Doe een beetje boter in een pan en fruit hierin de knoflook en ui.
Voeg de tomatenpuree en de kruiden toe en bak al omscheppend kort mee.
Voeg het vlees toe en bak kort mee. Snijd de paprika’s in stukken in bak kort mee met het vlees.
Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Doe de deksel op de pan en laat 2,5 uur op laag vuur stoven.
Houd het tussentijds in de gaten. Roer af en toe door en voeg, als er te veel water verdampt, wat extra water toe.
En dan is je goulash klaar!
Notities
[nutrition-label]
Voedingswaarden
Hoe maak je gezonde goulash?
Hoeveelheid per portie
Calories
488
Calories from Fat 297
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet
33g
47%
Verzadigd vet 13g
65%
Sodium
564mg
25%
Potassium
798mg
23%
Koolhydraten
9g
3%
Vezels 2g
8%
Suiker 5g
6%
Eiwit
37g
74%
Vitamine A
2185IU
99%
Vitamine C
80mg
107%
Calcium
59mg
6%
IJzer
3.2mg
20%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.