Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Gezonde gehaktballen maken
Wil jij ook heerlijke gehaktballen maken? Gebruik dit makkelijke recept voor ontzettend lekkere en koolhydraatarme gehaktballen. Veel lekkerder dan die uit de supermarkt ;)
Gang
Diner, Lunch, Tussendoortje
Keuken
Hollands
Keyword
eiwitrijk, gehaktballetjes, gezond tussendoortje, koolhydraatarm, verantwoord snacken, vleesgerecht
tijd
<60 minuten
Voorbereidingstijd
20
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
Totale tijd
40
minuten
Porties
4
gehaktballen
Caloriën
181
kcal
Auteur
Niels Bosman
Ingrediënten
250
gram
half-om-halfgehakt
1
ui
fijngesneden
1/2
ei
geklutst
1
teen
knoflook
1/2
tl
nootmuskaat
1/2
el
mosterd
1
el
ketjap
1/2
tl
kaneel
1/2
tl
paprikapoeder
1
el
paneermeel
roomboter
Instructies
Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en kneed goed door elkaar. Is het gehakt nog wat te nat? Doe er dan wat meer paneermeel bij.
Vorm van het gehakt 4 grote gehaktballen.
Zet een pan op het vuur en doe de roomboter erbij.
Bak de gehaktballen aan alle kanten goudbruin.
Doe de deksel op de pan, zet het vuur middelhoog en laat de gehaktballen langzaam garen.
Draai de ballen af en toe om.
Voedingswaarden
Gezonde gehaktballen maken
Hoeveelheid per portie
Calories
181
Calories from Fat 117
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet
13g
19%
Verzadigd vet 5g
25%
Sodium
59mg
3%
Potassium
209mg
6%
Koolhydraten
3g
1%
Vezels 1g
4%
Suiker 1g
1%
Eiwit
12g
24%
Vitamine A
90IU
4%
Vitamine C
2.1mg
3%
Calcium
21mg
2%
IJzer
1.4mg
9%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.