Heb jij zin in een lekker warm soepje? Probeer eens deze boerenkoolsoep! Het is weer eens wat anders dan het populaire tomaten- of groentesoepje, maar zeker de moeite waard!
Gang
Diner
Keuken
Hollands
tijd
<30 minuten
Voorbereidingstijd10minuten
Bereidingstijd15minuten
Totale tijd25minuten
Porties2personen
Caloriën219kcal
AuteurNiels Bosman
Ingrediënten
100gramboerenkool
100gramkikkererwten
2tenenknoflook
1ui
500mlkippenbouillon
1eltijm
50gramontbijtspek
1tlvenkelzaad
Instructies
Snijd de ui en knoflook fijn.
Doe olie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, tijm en venkelzaad toe.
Voeg ook de kikkererwten en boerenkool toe en bak kort mee.
Voeg de bouillon toe en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.
Pureer de soep met een staafmixer.
Snijd de ontbijtspek in kleine stukjes en serveer daar de soep mee.
Notities
[nutrition-label]
Voedingswaarden
Boerenkoolsoep
Hoeveelheid per portie
Calories 219Calories from Fat 99
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 11g16%
Verzadigd vet 0.1g1%
Sodium 22mg1%
Potassium 255mg7%
Koolhydraten 16g6%
Vezels 2g8%
Eiwit 10g20%
Vitamine A 8000IU364%
Vitamine C 93.2mg124%
Calcium 70mg7%
IJzer 2mg13%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.