Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Gevulde courgette met gehakt
Vandaag staat er courgette met gehakt op tafel! Een lekker gezond en koolhydraatarm gerecht dat snel op tafel staat. Eet smakelijk!
Gang
Diner, Lunch
Keuken
Aziatisch, Westers
Keyword
gehakt, groenten uit de oven, koolhydraatarm, ovengerecht, vleesgerecht
dieet
glutenvrij
tijd
<60 minuten
Voorbereidingstijd
10
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
Totale tijd
30
minuten
Porties
2
personen
Caloriën
516
kcal
Auteur
Niels Bosman
Ingrediënten
1
ui
3
teentjes knoflook
2
el olijfolie
200
g
gehakt
1
tl paprikapoeder
2
el Italiaanse kruiden
½
tl zout
1
paprika
2
courgette
100
g
geraspte kaas 30+
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Maak de ui en knoflook schoon, snipper de ui en pers de knoflook.
Fruit in een koekenpan met 1 el olijfolie.
Rul het gehakt met kruiden en zout in de koekenpan met ui.
Snijd de paprika in blokjes van 1 cm.
Halveer de courgette en hol het vruchtvlees eruit.
Voeg vruchtvlees en paprika toe aan de pan met gehakt.
Bak circa 3 minuten mee op middelhoog vuur.
Besmeer de courgette helften met de overige olijfolie.
Vul elke helft met ¼ gehaktmengsel en bestrooi met kaas.
Bak in 15 tot 20 minuten goudbruin.
Voedingswaarden
Gevulde courgette met gehakt
Hoeveelheid per portie
Calories
516
Calories from Fat 279
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet
31g
44%
Verzadigd vet 22g
110%
Sodium
442mg
19%
Potassium
1288mg
37%
Koolhydraten
15g
6%
Vezels 4g
17%
Suiker 15g
17%
Eiwit
41g
82%
Vitamine A
2755IU
125%
Vitamine C
119mg
159%
Calcium
452mg
45%
IJzer
4.7mg
29%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.