Wel bergen met groenten en heerlijk gesmolten kaas, zonder een hoop koolhydraten.
Ontdooi de spinazie.
Verwarm de heteluchtoven voor op 190 graden Celsius.
Snijd de aubergine in dunne plakken, wrijf in met olijfolie en gril kort aan beiden zijden in een grillpan op middelhoog vuur.
Maak de ui schoon, snipper fijn en fruit in een koekenpan met olijfolie.
Pers de knoflook, voeg samen met de kruiden, beenhamreepjes en spinazie toe en bak 2 minuten mee.
Schenk de gepelde tomaten erbij en warm alles goed door.
Verdeel een deel van de tomatensaus over een ovenschaal en beleg met aubergine.
Herhaal tot de ingrediënten op zijn en eindig met een laagje tomatensaus.
Bestrooi met de geraspte kaas.
Bak de moussaka in circa 20 tot 25 minuten goudbruin in het midden van de oven.
Moussaka ham en kaas , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl