Begeef je in Oosterse sferen met deze kruidige pompoen broccoli soep. Boordevol vitamines en mineralen, dus goed voor je weerstand!
Maak de ui schoon en snijd in grove stukken.
Snijd de broccoli in stukken (ook de stronk).
Snijd de pompoen doormidden, schep de pitten eruit en snijd de pompoen in grove stukken.
Schil de gember en snijd fijn.
Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui circa 4 minuten op middelhoog vuur aan.
Voeg de specerijen en de gember toe en bak alles 2 minuten mee.
Voeg dan de pompoen en broccoli toe en bak al omscheppend alles 5 minuten aan.
Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Draai dan het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat het geheel circa 15-20 minuten pruttelen tot alle groenten gaar zijn.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in een blender.
Serveer de soep.
Pompoen Broccoli Soep Recept | Lekker en simpel , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl