Bang dat je met een keto dieet alle lekkernijen moet opgeven? Geen nood! Deze keto cake is volledig verantwoord en zit bomvol chocolade.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bereid een springvorm van ongeveer 23 cm voor met ingevet bakpapier.
Smelt de boter en pure chocolade samen 'au bain-marie' (in een kom op een steelpan waar een laagje kokend water inzit).
Met een keukenmachine of mixer, klop de eieren en ahoornsiroop samen tot een luchtig geheel.
Zeef het amandelmeel, cacaopoeder, zout, baksoda en bakpoeder. Voeg hieraan de eieren en ahoornsiroop toe. Vouw de mix rustig samen met een garde zodat de lucht behouden wordt.
Voeg daarna de gesmolten boter en chocolade toe aan de cakemix. Klop met een garde de mix tot een egaal beslag.
Schenk het beslag in de springvorm.
Bak de cake in de voorverwarmde oven in 22-25 minuten gaar, of tot een prikker er weer schoon uitkomt. Laat de cake in de springvorm op een rooster geheel afkoelen.
Hak de pure chocolade in grove stukken.
Laat de chocolade met de slagroom 'au bain-marie' samensmelten tot een egaal geheel.
Laat de ganache daarna een uur opstijven.
Snijd de cake horizontaal doormidden. Smeer de helft van de ganache bovenop het onderste gedeelte. Plaats de bovenste laag cake daar bovenop, en smeer de ganache op de bovenkant. Serveer en geniet!
Keto Chocolade Cake , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl