Keto eten is óók comfort food. Verwen jezelf met een krokant stukje kip gevuld met de smeuïgste peterselie boter. Lekker met een snelle groene salade!
Meng de boter, knoflook en peterselie met peper en zout, tot een egale peterselieboter.
Snijd een inkeping in de lengte van het filet.
Vul de inkeping van de kip met de helft van de peterselie boter.
Laat 20 minuten in de diepvries opstijven.
Mix het amandelmeel en de Parmezaanse kaas.
Pak 3 borden. Op bord 1 doe je het kokosmeel, op bord 2 het geklutste ei en op bord 3 de amandel-Parmezaan mix.
Wentel de filets over elk bord in de juiste volgorde zodat ze goed bedekt raken.
Leg ze op een bord en plaats 20 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Verhit de kokosolie in een grote (ovenvaste) koekenpan. Bak de kipfilets goudbruin aan 1 kant. Draai om en bak nog een minuut.
Plaats de pan in de oven. Bak de kipfilet krokant en goudbruin in 10 minuten.
Haal de kip uit de oven en laat op een stuk keukenpapier uitlekken.
Rasp de schil van ¼ citroen over de kip.
Kook de snijbonen 2 minuten in gezouten water. Giet af.
Mix de snijbonen, slabladeren (eventueel kleiner gescheurd), stukken avocado, fijngesneden bosui en koriander (optioneel).
Serveer de salade met een kwartje citroen en de krokante kip.
Keto Kip Kiev | Krokante Kraker met Peterselie Boter , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl