Waan je aan de Côte d'Azur met deze klassieke Franse mosterd vinaigrette en makkelijke en gekookte artisjok bloem.
Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg zout toe.
Snijd de steel van de artisjok, en verwijder bruine en gescheurde buitenbladeren.
Plaats de bloem in het geheel in de pan met kokend water. Kook al sudderend 10 minuten. Draai de artisjok om en kook daarna nog 10 minuten. Zet het vuur uit en laat in het water afkoelen terwijl je de dressing maakt.
Plaats de mosterd en azijn in een kleine kom en voeg zout en peper naar smaak toe. Klop de twee ingrediënten samen terwijl je langzaam de olijfolie toevoegt, totdat het geheel zich tot een lichte vinaigrette vormt.
Trek de blaadjes één voor één van het bloemhoofd af. Dip in de vinaigrette en schraap daarna met je tanden het onderste zachte deel uit het blaadje.
Als je bij de kern aankomt, gebruik je een lepeltje om het hooi weg te schrapen (de stugge draadjes). Eet het hart - het lekkerste deel van de artisjok.
Makkelijk Artisjok Koken | Gezond recept met Franse Vinaigrette , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl