Wat Mary Berry kan, kunnen wij ook - maar dan koolhydraatarm! Dit scones recept met zelfgemaakte kersenjam en crème fraîche is dé perfecte toevoeging aan een high tea of brunch.
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Laat de kersen met 10 gr ahornsiroop in een pannetje op een middelhoog vuur in ongeveer 8-10 minuten langzaam zacht koken. Laat ze daarna volledig afkoelen.
Smelt de boter met de rest van de ahornsiroop in een pannetje en roer goed om.
Mix het amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder en zout samen. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en voeg de eieren en de gesmolten boter en ahornsiroop toe. Meng alles samen tot een egaal deegachtig geheel.
Rol het deeg uit tot een dikte van 2,5 centimeter. Steek zoveel mogelijk scones uit met een ronde uitsteker van ongeveer 5 of 6 centimeter doorsnede. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat. Kneed het overgebleven deeg weer samen, rol weer uit en steek er weer zoveel mogelijk scones uit. Ga zo door tot het deeg op is.
Bestrijk de bovenkant van de scones met een beetje melk en bak ze daarna in ongeveer 15 minuten goudbruin. Laat de scones op een rek volledig afkoelen.
Serveer de scones met crème fraîche en een eetlepel kersenjam.
Koolhydraatarme Scones Recept , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl