Keto Flammkuchen: een eeuwenoud recept voor flinterdunne knapperige pizza's, maar dan in een koolhydraatarm jasje.
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Meng in een grote kom de Parmezaanse kaas, roomkaas, amandelmeel, psylliumvezel, ei en een snuf zout en peper tot een deegachtig geheel.
Rol het deeg tussen twee stukken bakpapier uit tot een dunne rechthoek van ongeveer 3 mm dik. Leg op een bakplaat, haal de bovenste laag bakpapier van het deeg af en prik met een vork wat gaatjes in het deeg.
Bak het flammkuchen deeg 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de spekjes goudbruin. Haal de spekjes uit de pan met een schuimspaan.
Voeg de uien toe aan de overgebleven boter in de koekenpan en bak deze glazig in ongeveer 5 minuten. Haal de uien uit de pan en laat het geheel goed afkoelen.
Meng de crème fraîche door de afgekoelde uien. Bestrijk de gebakken flammkuchen bodem met de ui-crème fraîche mix en bestrooi met de spekjes.
Bak de flammkuchen nogmaals tot deze knapperig en goudbruin is (6-8 minuten).
Serveer de flammkuchen. Heerlijk in combinatie met een frisse groene salade!
Keto Flammkuchen , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl