Deze gezonde boterkoek is koolhydraatarm, maar heeft net zo veel smaak en verukkelijke zachtheid als Koopmans boterkoek van vroeger. In minder dan 45 minuten klaar!
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bereid een springvorm van 23 cm voor met ingevet bakpapier.
Meng in een grote kom het amandelmeel, kokosmeel en zout samen.
Voeg daarna al roerend de 4 eieren, vanillepoeder, 70 gr ahornsiroop, citroenrasp en slagroom toe aan het meel. Roer goed om.
Voeg tenslotte de gesmolten boter toe. Klop met een garde de mix tot een egaal beslag.
Schenk het beslag in de springvorm. Versier het beslag met de amandelen.
Bak de boterkoek 35 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een prikker er weer schoon uitkomt. Laat de boterkoek in de springvorm op een rooster afkoelen.
Bestrijk de boterkoek met een klein beetje ahoornsiroop voor een mooie glans zodra de koek helemaal afgekoeld is. Serveer en geniet!
Boterkoek Maken | Makkelijk Recept , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl