Maak van dit miso ramen recept je eigen feestje met 5 verschillende toppings. Dit populaire soep recept uit de Japanse keuken zit vol met gezonde voedingstoffen en doet wonderen voor je darmflora.
Verhit een koekenpan over hoog vuur. Snijd de ui doormidden en leg op de gesneden kant in de pan, alsook de plakjes gember. Bak tot de ui en gember karameliseren. Ze mogen best aanbakken, want deze knapperige doorbakken randjes geven juist meer smaak aan de bouillon.
Doe de bouillon, ui, gember, knoflook en rode peper in een pan. Breng aan de kook. Draai dan het vuur lager en laat het geheel 20 minuten rustig pruttelen.
Giet de bouillon door een zeef in een schone pan. De aromatische ingrediënten die op de zeef blijven liggen kunnen weg. Los de miso op in de bouillon en breng aan de kook.
Voeg de courgetti toe als de bouillon kookt. Kook de courgetti 30 seconden. Voeg de sesamolie en de overgebleven 1 eetlepel tamari toe en roer goed om.
Serveer de ramen bouillon met de courgetti in een kom, met toppings naar keuze.
Miso Ramen Recept - Soep met 5 Toppings , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl