Een zelfgemaakte Franse kaas soufflé is veel gezonder dan uit de frituur! Combineer de zache en luchtige soufflé is samen met een frisse salade voor een verrassend hoofdgerecht.
Verwarm de oven voor op 200° C.
Vet de soufflé schaaltjes met boter in. Maak hierbij het liefst gebruik van een deegkwastje en vet het schaaltje met opwaartse vegen, van de bodem naar de rand toe, in. Bestrooi de binnenkant van de schaaltjes met de fijngeraspte Parmezaanse kaas. Laat de schaaltjes in de koelkast afkoelen terwijl je de rest van het recept voorbereidt.
Smelt de boter in een pan. Voeg het amandelmeel en de psylliumvezels toe. Roer goed om en kook al roerend een paar minuten om een roux te maken.
Klop de melk langzaam door de roux. Warm het geheel op en laat het 5 minuten rustig pruttelen, totdat het indikt.
Haal de pan van het vuur en roer de geraspte kaas door de mix. Laat de roux-kaas mix in een grote kom afkoelen zodra alle kaas gesmolten is.
Split de de eierdooiers van het eiwit. Plaats het eiwit apart in een grote, schone kom. Klop de eierdooiers één voor één door de afgekoelde roux-kaas mix.
Klop het eiwit met een mespuntje zout stijf.
Klop de roux-kaas mix los met twee eetlepels stijf eiwit. Spatel de rest van het eiwit heel rustig door de mix, zodat het mooi luchtig blijft.
Verdeel de kaasmix tussen de 4 soufflé schaaltjes. Vul de schaaltjes tot de rand en strijk de bovenkant van de mix glad. Strijk met de top van je duim langs het randje van de soufflé schaaltjes om het rijzen te bevorderen.
Vul een middelhoge ovenslede of ovenschaal tot de helft met kokend water. Plaats de schaaltjes in het water in de ovenslede.
Bak de soufflés 12-15 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de soufflés boven de rand gerezen en goudbruin zijn. Serveer de kaas soufflé onmiddellijk.
Koolhydraatarme Kaas Soufflé , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl