Deze gezonde Italiaanse ovenschotel met snijbonen staat binnen 30 minuten op tafel, met een rode saus van tomaat en spekjes.
Verwarm de oven voor op 200° C.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook en spekjes goudbruin. Voeg de tomaten en azijn toe. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Laat het geheel 10 minuten over een laag vuur zachtjes pruttelen.
Breng een grote pan met water en een mespuntje zout aan de kook. Kook de snijbonen 2 minuten. Laat ze daarna goed uitlekken.
Voeg de ingrediënten in lagen toe aan de overschotel, met elke laag bestaand uit de helft van de desbetreffende ingrediënt. Begin met een laagje snijbonen (½ van de gekookte snijbonen), daarna een laagje tomatensaus, een laagje mozzarella en tot slot een laagje parmezaanse kaas. Herhaal deze drie laagjes nog een keer. Zorg ervoor dat de bovenste laag bestaat uit de parmezaanse kaas.
Plaats de ovenschotel in de voorverwarmde oven en bak 10-15 minuten, of tot de bovenste laag goudbruin is. Heerlijk met een frisse salade!
Snijbonen Recept met Spek , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl