Leuk én gezond recept voor koolhydraatarme monchoutaart. Mini-desserts in glas met noten in plaats van Bastogne. Suikervrij en net zo lekker als de originele taart van Dr Oetker.
Verwarm de oven voor op 170°C. Rooster de noten 8-10 minuten, of totdat ze heerlijk beginnen te geuren. Laat ze afkoelen.
Hak de noten fijn in een blender. Mix de noten door de gesmolten boter. Verdeel de notenmix over de bodem van een dessertglas. Druk aan met de bolle kant van een theelepel. Laat ongeveer een half uur in de koelkast afkoelen.
Mix de Monchou, 1 el ahornsiroop en vanille samen tot een egaal geheel. Mix daarna de kokosyoghurt mee, totdat er geen klontjes meer zijn.
Spatel de Monchoumix over de notenbodem. Laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven.
Laat de kersen met 1 el ahornsiroop in een koekenpan op een middelhoog vuur in ongeveer 8-10 minuten langzaam zacht koken. Laat ze volledig afkoelen. Schep ze daarna in de glaasjes.
Monchou in Glas - Toetje met Kersen en Noten , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl