Net zoals Jamie Oliver graag doet, gebruiken wij maar 5 ingrediënten om deze oer-Hollandse en supergezonde smakelijk te snijbieten te roerbakken. Heerlijk naast een visje zoals kabeljauw.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Als de snijbietenstelen dik zijn, snijd dan de steel in stukken van 1 cm. Kleine snijbieten kunnen zonder te snijden worden gekookt.
Breng een grote pan met water en een mespuntje zout aan de kook. Kook de snijbieten in 2-3 minuten gaar, of tot de steel zacht is. Laat ze goed uitlekken.
Besprenkel de kabeljauw met een eetlepel olijfolie en bestrooi met zout naar smaak. Bak in de voorverwarmde oven in ongeveer 8-10 minuten gaar. Om te testen of de kabeljauw gaar is, steek een mesje 5 seconden in het dikste deel van de vis. Als het mesje op je huid net boven je duim warm aanvoelt, is de kabeljauw gaar.
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak op een middelhoog vuur de knoflook en rode peper totdat de knoflook goudbruin is. Haal ze daarna allebei meteen uit de pan en laat in een kommetje afkoelen. Voeg de sherry azijn toe aan de knoflook en peper en roer goed om.
Warm dezelfde koekenpan op een hoog vuur op. Voeg de snijbiet met zout naar smaak toe en roerbak ongeveer 1 minuut, of totdat de snijbiet goud begint te kleuren.
Serveer de kabeljauw en snijbiet op een bord. Lepel de knoflook-rode peper dressing over de snijbiet.
Snijbiet recept met Kabeljauw, roerbakken zoals Jamie Oliver , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl