Op naar de zomer met dit Libanees recept. Deze dip van aubergines, knoflook en citroen is koolhydraatarm en zit bomvol smaak.
Verwarm de oven voor op 190° C.
Prik de aubergine rondom met een vork. Bak in een overschaal minstens 45 minuten. keer de aubergine om en bak nog eens 30 minuten.
Haal de aubergine voorzichtig (met een keukentang) aan het steeltje uit de oven. Snijd de aubergine een een kant open en laat de aubergine daarna in een zeef uitlekken, tot volledig gekoeld.
Schraap het vruchtvlees van de aubergine uit de vellen en hak het fijn.
Meng de aubergine, knoflook, yoghurt, tahini, citroenschil en -sap, olijfolie en de peterselie in een kom. Behoud een klein beetje peterselie om voor het serveren over de baba ganoush te strooien.
Breng Baba Ganoush op smaak met zout en meng goed door. Bestrooi met peterselie en begiet met een scheutje olijfolie. Serveer met een selectie rauwe groenten, zoals wortel- en komkommerstokjes en bloemkool.
Baba Ganoush: Libanese dip met aubergines en knoflook , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl