Op naar de zomer met dit Libanees recept. Deze dip van aubergines, knoflook en citroen is koolhydraatarm en zit bomvol smaak.
Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden Celsius.
Halveer de aubergine. Snijd met een mes ruitjes aan de binnenkant van de aubergine en prik met een vork een aantal gaatjes aan de buitenkant. Besmeer aan beide kanten met olijfolie, zout en kruiden.
Leg met de binnenkant naar beneden op een met pakpapier beklede bakplaat en bak 45 minuten in de oven.
Verpak de knoflook in aluminiumfolie, leg bij de aubergine in de oven om te poffen.
Haal de aubergine uit de oven en schep het vruchtvlees (als dit lekker zacht geworden is) uit de schil.
Pel de knoflook.
Mix het vruchtvlees van de aubergine, knoflook, tahini, overige olie, 1 el citroensap en citroenzeste in een blender of keukenmachine tot een grove dip.
Hak de peterselie grof.
Garneer de baba ganoush met peterselie en granaatappelpitjes.
Serveer met je favoriete rauwkost, eet smakelijk!
Baba Ganoush: Libanese dip met aubergines en knoflook , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl