Linzensoep met rode linzen volgens Turks recept. Licht pittige maaltijdsoep, vol van smaak dankzij de originele kruiden. Kijk hoe makkelijk om te maken.
Verhit twee eetlepels olijfolie in een middelgrote soeppan en voeg alle groenten en een snuf zout toe.
Kook de groenten in ongeveer 6-10 minuten gaar op een middelhoog vuur met de deksel op de pan. Af en toe omroeren.
Voeg de linzen en de rode peper toe. Rustig aan met de peper, je kunt later nog meer toevoegen als je echt van een beetje heat houdt!
Roer alles goed om. Voeg het water toe en nog een beetje zout, om op smaak te brengen.
Breng aan de kook en laat 20-25 minuten koken op een lage temperatuur, totdat de linzen zacht zijn en uit elkaar beginnen te vallen.
Verhit intussen 1,5 eetlepel olijfolie in een koekenpannetje. Verhit daarin de zonnebloem- en pompenpitten met een snufje zout, totdat ze een beetje verkleuren en beginnen te poffen. Zet aan de kant.
Zet het vuur onder de soeppan uit, voeg het sap van een halve citroen toe en pureer de soep in een blender of met een staafmixer.
Proef en breng om smaak met zout, rode peper en citroen. Je doelt op een beetje warmte achter in je mond van de peper en een lekker zuurtje op de tong van de citroen.
Garneer de Turkse Linzensoep met een scheutje olijfolie, een snufje rode peper en de geroosterde pitten. Serveer met een partje citroen.
Turkse Rode Linzensoep , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl