Net zo lekker als bij de Chinees. Deze Aziatische groente omelet maak je met oosterse tomatensaus. Koolhydraatarm natuurlijk. Serveren met bloemkoolrijst.
In een sauspan fruit de knoflook in een scheutje olie.
Voeg de gezeefde tomaat, toe en bak mee met de knoflook. Voeg water, azijn, soyasaus en zoetstof toe. Breng tot een kookpunt en laat vervolgens op een laag vuur sudderen.
Wanneer de omeletten in de pan zitten, maak de saus af door bindmiddel toe te voegen tot de saus de gewenste dikte heeft. Breng op maakt met zout en eventueel extra sojasaus en zoetstof of azijn.
Fruit in een scheutje (olijf, wok of kokos) olie de knoflook en bak hierin de de groente en champignons (behalve taugé en bosui).
Voeg de 5 spices kruidenpoeder, peper en zout toe en schep om. Verdeel de taugé en bosui in twee delen en bak de helft hiervan kort mee.
Schep de helft van de groente in een kom en dek af met een bord. Giet nu het eimengsel over de resterende groente en zet het vuur zacht. Dek af met een deksel. Draai de omelet voorzichtig om wanneer deze gestold is en bak de andere zijde.
Verdeel de omelet over de borden. Verdeel hierover de andere helft van de gebakken groenten, de rest van de taugé en bosui. Garneer de vegetarische foe yong hai met zoetzure saus.
Vegetarische foe yong hai met zoetzure saus , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl